Soldați ucraineni, pregătiți într-un program extins condus de Londra

0
Publicat:

Peste 17.000 de noi soldați ucraineni au fost antrenaţi în 12 luni într-un program condus de Marea Britanie, în cadrul sprijinului său pentru Kiev în faţa invaziei ruse, a anunţat luni Apărarea britanică.

Soldați ucraineni pregătiți de britanici  FOTO Profimedia
Soldați ucraineni pregătiți de britanici FOTO Profimedia

Programul, destinat recruţilor cu puţină sau fără experienţă militară, constă în furnizarea unei pregătiri de minim cinci săptămâni, incluzând mânuirea armelor, primul ajutor, legile războiului, tactici de patrulare şi antrenament în mediul rural.

Acesta a fost pus în aplicare de Marea Britanie, precum şi de armatele altor nouă ţări: Canada, Australia, Noua Zeelandă, Norvegia, Finlanda, Suedia, Danemarca, Lituania şi Olanda.

Determinarea şi rezilienţa recruţilor ucraineni care sosesc pe pământ britanic, din toate mediile, pentru a se antrena alături de forţele noastre britanice şi internaţionale este uimitoare”, a declarat ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, arată Agerpres.

Marea Britanie şi partenerii noştri vor continua să ofere acest sprijin vital, ajutând Ucraina să se apere împotriva agresiunii ruse, atâta timp cât este nevoie”, a adăugat el într-un comunicat.

Program extins

Sprijinind Ucraina de la început, Marea Britanie s-a oferit iniţial să formeze 10.000 de soldaţi potrivit antrenamentelor britanice de bază. Programul a fost extins astfel încât 30.000 de recruţi urmează să fie instruiţi până în 2024.

Ministerul britanic al Apărării susţine că serviciile de informaţii au evidenţiat „diferenţa semnificativă” în eficienţa luptei Ucrainei realizată de acest program, numit „Operaţiunea Interflex”.

În plus, Londra a fost primul aliat al Kievului care a livrat tancuri grele armatei ucrainene, înaintea Statelor Unite, şi s-a pronunţat în favoarea livrării de avioane de luptă înaintea undei verzi americane pentru furnizarea de avioane F-16.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite