Primarul oraşului Irpin a anunţat că va coopera cu un arhitect japonez celebru pentru refacerea infrastructurii oraşului FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oleksandr Markushin şi arhitectul japonez Hiroki Matsura Foto: Facebook
Oleksandr Markushin şi arhitectul japonez Hiroki Matsura Foto: Facebook

Primarul din Irpin, Oleksandr Markushin, s-a întâlnit, duminică, cu un renumit arhitect japonez, pentru a discuta despre probleme legate de refacerea infrastructurii oraşului distrus de invadatorii ruşi şi dezvoltarea Irpinului, şi au convenit asupra unui acord de cooperare în acest sens.

Primarul din Irpin, Oleksandr Markushin, s-a întâlnit cu Hiroki Matsura, un renumit arhitect japonez, fondatorul biroului internaţional de arhitectură şi urbanism MADMA şi cu arhitecţii MASA, a informat duminică consiliul oraşului, conform ZN.

„Am discutat probleme importante legate de refacerea infrastructurii oraşului distrus de invadatorii ruşi şi dezvoltarea Irpinului. Hiroki Matsura şi-a împărtăşit viziunea asupra urbanismului modern şi prima sa impresie despre oraşul Irpin”, a scris consiliul oraşului pe canalul Telegram.

"Am fost în 10 oraşe din Ucraina. Acesta este cel mai bun oraş pe care l-am văzut vreodată. Pentru noi, pentru urbanişti, Irpin este un oraş de vis. Am înţeles de ce familiile tinere se mută aici", a spus Hiroki Matsura. 

Potrivit consiliuliului municipal, Hiroki Matsura va prezenta conducerii oraşului un „plan general pentru Irpin”, care va sublinia caracteristicile oraşului. 

„Cu eforturi comune şi cu sprijinul comunităţii internaţionale, ne vom construi Irpen-ul cât mai curând posibil”.

Irpin, Bucea şi Gostomel sunt oraşele care au fost printre atacate de ruşi şi care au suferit deopotrivă şi pierderi importante. 

Pe 2 aprilie, întreaga regiune Kiev a fost eliberată. Oraşele au început să cureţe treptat minele şi să permită accesul jurnaliştilor şi voluntarilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite