Polonia are tren de mare viteză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polonia a intrat de duminică în clubul select al statelor care dispun de trenuri de mare viteză, odată cu intrarea în serviciu a Pendolino, un tren pendular produs de grupul francez Alstom la Savigliano, în Italia.

Un Intercity Premium a plecat din Cracovia, duminică,  la ora 06,05 a ajuns în gara centrală din Vaşovia la ora 08,37, cu o jumătate de oră mai repede decât ar fi durat o călătorie cu trenurile expres tradiţionale care circulă pe această linie. Fiecare garnitură de tren Pendolino este compusă din şapte vagoane, care oferă 402 de locuri împărţite în două clase.

Acesta este doar începutul unui contract în valoare de 665 milioane de euro semnat de Alstom în 2011, cu operatorul polonez PKP Intercity pentru livrarea a douăzeci de trenuri Pendolino şi crearea unui atelier de întreţinere la Varşovia. Şi cum au existat critici privind preţurile piperate pentru călătoria cu acest tren de mare viteză, operatorul PKP a oferit preţuri promţionale pentru traseul de 300 de kilometri dintre Cracovia-Varşovia la aproximativ 12 euro.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite