Parlamentarii ruşi spun că militarii ucraineni au fost supuşi unor „experimente secrete” şi au fost transformaţi în „cei mai cruzi monştri”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soldati ucraineni in apropiere de Mikolaiv FOTO EPA-EFE
Soldati ucraineni in apropiere de Mikolaiv FOTO EPA-EFE

Consiliul Federaţiei Ruse a organizat luni o şedinţă a unei comisii parlamentare înfiinţate pentru a investiga activităţile unor aşa-zise laboratoare biologice americane de pe teritoriul Ucrainei. Potrivit copreşedinţilor comisiei, un test de sânge efectuat la militari ucraineni a arătat că aceştia au fost supuşi la „experimente secrete”, în urma cărora au fost transformaţi în „cei mai cruzi monştri”.

După şedinţa comisiei parlamentare din 18 iulie, Konstantin Kosachev. preşedintele adjunct al Consiliului Federaţiei Ruse, şi Irina Yarovaia, vicepreşedintele Dumei de Stat, au împărtăşit jurnaliştilor câteva dintre „rezultatele” anchetei lor, conform Kommersant.

Potrivit lui Kosachev, după ce au analizat mostrele de sânge prelevate de la militarii ucraineni capturaţi au descoperit „o serie de boli, inclusiv cele atipice pentru teritoriul Ucrainei, conţinutul de substanţe corespunzătoare depăşeşte de câteva ori normele permise”. Aceasta înseamnă că „s-au făcut experimente asupra lor şi s-au făcut experimente pe teritoriul Ucrainei cu privire la boli extrem de periculoase, care în anumite circumstanţe ar putea fi distribuite în scopuri militare”, a spus aceasta, conform sursei citate.

Ei spun că au efectuat o serie de analize de sânge ale prizonierilor ucraineni şi au găsit „o serie de boli, inclusiv unele atipice pentru teritoriul Ucrainei”, între care hepatita A şi febra West Nile. 

Anterior, Irina Yarovaya a vorbit despre experimente pe armata ucraineană, raportând deputaţilor la sfârşitul sesiunii de primăvară a Dumei de Stat despre rezultatele primelor trei luni de lucru ale comisiei. 

Totodată, ea le-a spus că ar fi descoperit bancnote infectate cu virusul tuberculozei în Republica Populară Lugansk şi despre o cercetare privind gangrena gazoasă descoperită într-unul dintre laboratoarele veterinare din Mariupol.

Yarovaia a adăugat totodată că în sângele militarilor ucraineni au fost găsite urme de medicamente şi titruri foarte mari pentru hepatita A. 

„Ne amintim că ministrul ucrainean al Sănătăţii, cetăţean american, a fost văzut făcând lobby în interesele companiilor farmaceutice pentru a cumpăra medicamente scumpe şi foarte reactive în ceea ce priveşte consecinţele tratării hepatitei. Şi este foarte posibil să fi fost vorba despre testarea acestor droguri asupra personalului militar”, a afirmat ea.

De asemenea, potrivit vicepreşedintelui Dumei de Stat, în sângele prizonierilor a fost găsită febra West Nile, care a fost depistată în 20% din probele examinate.

„Şi vedem: cruzimea cu care se comportă personalul militar al Ucrainei, crimele pe care le comit împotriva populaţiei civile, acele crime monstruoase pe care le comit împotriva prizonierilor de război, confirmă faptul că acest sistem de control şi crearea unor maşini groaznice de ucidere a fost implementat sub conducerea Statelor Unite... Şi acele medicamente care le sunt încă administrate pentru a neutraliza complet ultimele urme ale conştiinţei umane şi a-i transforma în cei mai cruzi şi mai mortali monştri confirmă acest lucru”, a afirmat Yarovaia.

În plus, în opinia ei, „în eprubetele laboratoarelor militare americane trebuie să cauţi” gripa aviară şi porcină, coronavirusul şi variola maimuţelor, „din cauza interesului lor deosebit pentru originea virusurilor şi agenţilor patogeni de origine animală, apoi deghizarea ei ca agenţi patogeni naturali şi apariţia naturală a unei epidemii - această manevră ascunsă creează de fapt situaţii neprevăzute în diferite regiuni ale lumii.

Potrivit ei, raportul final al Comisiei va fi prezentat în toamnă.

Geneticianul Kirill Volkov nu consideră că bolile depistate la prizonieri sunt „atipice pentru Ucraina”.

Potrivit acestuia, acum există o tendinţă generală de răspândire a bolilor subtropicale, iar cazurile de febră West Nile sunt înregistrate şi în regiunile sudice ale Rusiei, aşa că poate fi mai răspândit în Ucraina. Iar hepatita A este o boală destul de tipică, a adaugat expertul. Totodată, el admite că există substanţe care schimbă conştiinţa şi duc la agresivitate şi că în prezent toate armatele se dezvoltă în această zonă. Cu toate acestea, declaraţiile parlamentarilor ruşi despre „atacuri biologice” din partea Statelor Unite, potrivit domnului Volkov, sunt exagerate. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite