Marea Britanie a început livrarea vehiculelor blindate în Ucraina VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un vehicul blindat Husky Tactical Support Vehicle a ajuns în Ucraina Foto: Twitter
Un vehicul blindat Husky Tactical Support Vehicle a ajuns în Ucraina Foto: Twitter

Vehicule blindate britanice au început să sosească la Ukarina. Ukraine Weapons Tracker a publicat pe Twitter un videoclip în care este prezentat un vehicul blindat Husky care a ajuns deja în Ucraina.

„Mai multe provizii occidentale au ajuns în Ucraina. Aici vedem un Husky Tactical Support Vehicle (International MXT-MV MRAP) furnizat de Marea Britanie, acum în serviciu”,  a scris Ukraine Weapons Tracker. 

Marea Britanie anunţase sâmbătă, 9 iunie, că va trimite 120 de vehicule blindate şi noi sisteme de rachete anti-navă pentru a sprijini Ucraina,

Dintre acestea, 80 sunt vehicule blindate Mastiff, Husky şi Wolfhound, concepute pentru a transporta personal într-o zonă de luptă. Alte 40 de vehicule au fost adaptate pentru recunoaştere pe câmpul de luptă şi în alte scopuri conform ZN.

Potrivit oficialilor britanici, noul ajutor se adaugă la echipamentele militare de înaltă calitate în valoare de 100 de milioane de lire sterline anunţate ieri, inclusiv mai multe rachete antiaeriene Starstreak, alte 800 de rachete antitanc şi muniţii de înaltă tehnologie pentru lovituri de precizie. 

Primul ministru confirmase, de asemenea, un sprijin economic suplimentar, garantând o sumă suplimentară de 500 de milioane de dolari [385 de milioane de lire sterline] în cadrul împrumuturilor acordate Ucrainei de Banca Mondială, ceea ce face ca garanţia noastră totală pentru împrumuturi să ajungă la 1 miliard de dolari. Această sumă se adaugă la cele 394 de milioane de lire sterline pe care Regatul Unit le-a oferit sub formă de granturi şi va contribui la asigurarea în continuare a serviciilor umanitare vitale pentru ucraineni. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite