Trupele ruse au distrus al doilea pod care leagă Severodoneţk şi Lysychansk: „Vor să împiedice complet scoaterea oamenilor sau aducerea muniţiei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Armata rusă a distrus un al doilea pod care leagă oraşele învecinate Severodoneţk şi Lîsîceansk şi îl bombardează pe al treilea, a declarat Serhiy Haidai, guvernatorul regiunii Lugansk, relatează BBC.

Potrivit publicaţiei citate, ruşii i au distrus podul Pavlograd dintre Severodoneţk şi Lîsîceansk, în regiunea Lugansk din Ucraina, pe 22 mai.

Serhiy Haidai a declarat că situaţia de la Severodoneţk este extrem de grea şi următoarele două zile vor fi decisive, dar a adăugat că până acum trupele ruse nu au reuşit să cuprindă oraşul. „Ei vor să împiedice complet posibilitatea fie de a scoate oameni din Severodoneţk, fie de a aduce acolo muniţie şi întăriri”, a spus guvernatorul regiunii Lugansk, potrivit BBC.

El a adăugat că Rusia îşi va folosi toate rezervele în zilele care urmează pentru a captura Severodoneţk şi spune că ar putea avansa în alte direcţii pentru a izola complet oraşul prin preluarea controlului asupra autostrăzii  Lîsîceansk-Bakhmut.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite