Înregistrare video intensă din Bahmut. Ucrainenii salvează un soldat rănit și îi tratează rana provocată de șrapnel VIDEO

0
Publicat:

O înregistrare video de mare intensitate a arătat momentul în care forțele ucrainene din Bahmut au preluat un soldat și încearcă să îi trateze picioarele rănite de șrapnel, relatează Business Insider.

Segmentul face parte dintr-o înregistrare video de 26 de minute publicată marți de Serviciul ucrainean al Gărzii de Stat de Frontieră.

Acesta urmărește o unitate de soldați ucraineni care merge în misiuni pe străzile din Bahmut, un oraș situat în estul regiunii ucrainene Donețk, care a devenit epicentrul unor lupte intense în ultimele luni.

Videoclipul prezintă un moment în care niște soldați aflați într-un buncăr de comandă primesc un apel radio de ajutor de la unul dintre soldații lor aflați pe teren.

Videoclipul înfățișează un bărbat în dureri extreme și ceva sânge.

„La naiba! Ajutați-mă!”, spune soldatul rănit prin radio, conform unei traduceri adăugate la videoclip de către polițiștii de frontieră. Potrivit acestuia, o casă „s-a prăbușit peste el”. 

Soldatul care primește apelul răspunde spunând că o echipă va fi trimisă să îl ia..

Videoclipul urmărește apoi cel puțin trei bărbați care se urcă într-o dubă în timp ce discută despre locul unde vor merge și despre cum îl vor trata pe soldatul rănit.

Pare să fie noapte în timpul misiunii de salvare, iar mașina nu circulă cu luminile aprinse.

Bahmut este locul în care au avut loc cele mai intense lupte între Rusia și Ucraina și a făcut mii de victime de ambele părți.  

„Au avut loc bombardamente de artilerie asupra pozițiilor. Unul a fost ucis, unul a fost rănit, are picioarele rupte”, spune un soldat în fața camerei. „Dacă picioarele sunt rupte, ar putea fi vorba, teoretic, de o hemoragie arterială. Trebuie să aplic un garou. Așteptăm echipa și așteptăm mașina”.

Înregistrarea video arată apoi cum echipa îl târăște pe soldatul rănit în mașină în timp ce acesta geme de durere. Doi bărbați apar pentru a începe să-l trateze, tăindu-i pantalonii pentru a dezvălui o pată mare de sânge.

„O să te bandajez și o să-ți dau un analgezic”, îi spune unul dintre soldați bărbatului rănit. „Și apoi vei avea parte de o țigară, muzică și poate chiar fete”.

Soldatul rănit îl întreabă apoi dacă și-a pierdut piciorul, la care celălalt îi răspunde: „Despre ce vorbești! Aveți o rană de șrapnel, poate că osul este afectat. Nu vei fi capabil să lupți timp de două luni, dar piciorul tău va rămâne. Nu vă faceți griji pentru asta”.

Nu a fost clar din imagini ce s-a întâmplat în continuare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite