Germania, pe urmele Ungariei ? Berlinul blochează noi sancțiuni împotriva Rusiei

0
Publicat:

Noi sancțiuni împotriva Rusiei urmau să fie introduse până la 13 iunie, la începutul summitului G7, dar nu s-a putut ajunge la un acord în timp util asupra acestora din cauza poziției Germaniei, scrie agenția germană DPA, citând la surse diplomatice.

rusia-sanctiuni-shutterstock

După, SUA și Marea Britanie a actualizat lista de sancțiuni, adăugând Bursa din Moscova, Centrul Național de Compensare și Depozitarul Național al Decontărilor, potrivit unui document publicat pe portalul oficial.

Toate cele trei instituții financiare au fost și continuă să fie implicate în beneficiul și sprijinirea guvernului rus prin desfășurarea de afaceri într-un sector de importanță strategică. Sancțiunile impuse de Regatul Unit includ înghețarea activelor și restricții asupra serviciilor de încredere.

De asemenea, au fost sancționate Bursa din Sankt Petersburg (este deja sub sancțiunile UE), compania Ingosstrakh, transportatorul aerian Volga-Dnepr, Fabrica de pulbere Tambov și alte câteva zeci de entități juridice, inclusiv transportatori maritim, întreprinderi chimice și de inginerie și de asemenea companii din China și Kârgâzstan. În plus, au fost impuse sancțiuni împotriva a șase nave implicate în „destabilizarea Ucrainei” sau care beneficiază și sprijină guvernul rus.

Au fost introduse restricții și împotriva mai multor persoane, printre care șeful Bursei din Moscova, Yuri Denisov, și nepotul șefului Ceceniei, Ramzan Kadyrov, Yakub Zakriev, care a fost numit noul CEO al Danone după naționalizarea acesteia în Rusia.

Cu o zi înainte, Statele Unite au impus sancțiuni împotriva Bursei din Moscova, Centrului Național de Compensare și Depozitarului Național al Decontărilor . După aceasta, Bursa din Moscova a anunțat suspendarea tranzacționării cu dolari și euro din 13 iunie. A doua zi, Banca Centrală Rusă a anunțat suspendarea tranzacționării cu dolarul Hong Kong din 13 iunie, explicând că această monedă este legată de dolarul american.

DPA: Germania a devenit „noua Ungarie” - blochează sancțiunile împotriva Rusiei

Noi sancțiuni împotriva Rusiei ar fi trebuit să fie introduse până pe 13 iunie, începutul summitului G7, dar acordul lor în timp util nu a putut fi ajuns din cauza poziției Germaniei. Acest lucru a fost raportat de agenția germană DPA cu referire la surse diplomatice, după cum scrie publicația T -Online.

Potrivit unuia dintre interlocutorii agenției, Germania a devenit recent o „nouă Ungarie”, care anterior a blocat în mod repetat deciziile privind noi sancțiuni împotriva Rusiei.

Sursa diplomatică a DPA susține că Germania nu este mulțumită, în primul rând, de noile restricții privind eludarea sancțiunilor europene. Berlinul se teme că companiile germane ar putea fi trase la răspundere pentru încălcări, așa că propun fie anularea acestei măsuri, fie limitarea ei la anumite categorii de mărfuri.

De asemenea, Germania consideră că unele cerințe de raportare sunt inutile și pledează pentru măsuri de relaxare care vizează limitarea utilizării Sistemului de transmitere a mesajelor financiare (SPFS) , echivalentul rusesc al SWIFT .

DPA scrie că noile sancțiuni vor include restricții asupra comerțului cu gaz natural lichefiat (GNL) rusesc. Este de așteptat ca Comisia Europeană să interzică folosirea porturilor precum Zeebrugge din Belgia pentru trimiterea de GNL rusesc în țări terțe, ceea ce va duce la o scădere a vânzărilor.

La începutul lunii iunie, Bloomberg a scris că reprezentanții țărilor G7 și ai Uniunii Europene discută despre posibilitatea introducerii de restricții împotriva băncilor care folosesc SPFS. Potrivit unor surse, băncile care folosesc SPFS pentru a eluda sancțiunile pot fi supuse noilor restricții. Din 2022 până în 2023, utilizarea sistemului rusesc aproape s-a triplat, a remarcat Bloomberg. SPFS sunt utilizate de bănci străine din 20 de țări, inclusiv China, Belarus, Armenia, Tadjikistan și Kazahstan. Anterior, sa raportat că UE ia în considerare posibilitatea de a introduce o interdicție a SPFS pe teritoriul său ca parte a celui de-al 14-lea pachet de sancțiuni, dar mai multe țări UE s-au opus.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite