Haos în Rusia după ce SUA a impus noi sancțiuni. Bursa din Moscova se prăbușește. GRAFIC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bursa de la Moscova a anunțat joi că încetează tranzacționarea cu dolari și euro. Anunțul a venit în aceeași zi în care Statele Unite au introdus un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei.

Site-ul bursei de la Moscova
Bursa de la Moscova se prăbușește

Sancțiunile vin în vreme ce liderii G7 se pregătesc să se adune în curând în Italia pentru un summit în care prioritățile de vârf vor fi stimularea sprijinului pentru Ucraina și distrugerea mașinii de război a Rusiei, potrivit informațiilor publicate de Euronews.

Bursa de valori din Moscova a anunțat miercuri că va înceta tranzacționarea cu dolari și euro de joi, 13 iunie.

Anunțul a venit în aceeași zi în care Statele Unite au introdus un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei.

Pachetul de miercuri a vizat infrastructura financiară a Rusiei în încercarea de a limita suma de bani care intra și iese din Rusia.

The video player is currently playing an ad. You can skip the ad in 5 sec with a mouse or keyboard

Bursa din Moscova, Centrul Național de Compensare și Depozitarul Național de Decontare, care acționează ca intermediari în tranzacționarea cu dolari pe piața valutară rusă, au fost incluse în noua listă de sancțiuni.

Sancțiunile vin în vreme ce liderii G7 se pregătesc să se adune în curând în Italia pentru un summit în care prioritățile de vârf vor fi stimularea sprijinului pentru Ucraina și distrugerea mașinii de război a Rusiei.

Banca Centrală a Federației Ruse a anunțat, de asemenea, că tranzacțiile cu dolarul și euro vor continua să fie efectuate pe piața extrabursieră.

SUA au sancționat peste 4.000 de întreprinderi și persoane din Rusia de la începutul războiului, într-un efort de a opri fluxul de bani și armament către Moscova.

image

Noul pachet de sancțiuni la adresa Rusiei a fost anunțat în timp ce președintele Joe Biden se îndrepta spre Italia, pentru lucrările reuniunii G7, ale cărei mari teme sunt modalitățile de intensificare a presiunii asupra Rusiei și stimularea sprijinului pentru Ucraina, scrie Politico.

Departamentul american al Trezoreriei a precizat că extinde sfera de aplicare a măsurilor pentru instituțiile financiare străine care fac afaceri cu Rusia.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite