Efectele răspândirii variantei Omicron: Regatul Unit înăspreşte condiţiile de intrare în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursă foto: EPA-EFE
Sursă foto: EPA-EFE

Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord înăspreşte condiţiile de intrare în ţară pe fondul răspândirii variantei Omicron a COVID-19. Anunţul a fost făcut sâmbătă de premierul britanic Boris Johnson.

În Marea Britanie au fost identificate deja două cazuri de îmbolnăvire cu varianta Omicron din cauza căreia „acum trebuie să facem un pas mai departe şi să punem în aplicare un nou regim de testare”, potrivit premierului britanic. De asemenea, acesta a transmis că „vom cere oricui intră în Regatul Unit să facă un test PCR „la două zile după sosire şi să izoleze până la primirea rezultatului”. 

Totodată, Boris Johnson a precizat faptul că orice persoană care a intrat în contact cu cineva îmbolnăvit din cauza noii variante va trebui să se autoizoleze timp de 10 zile. Şi regulile privind purtarea măştii de protecţie vor fi înăsprite astfel încât va deveni obligatorie în magazine şi în mijloacele de transport în comun.

Ministrul britanic al Sănătăţii, Sajid Javid, a anunţat sâmbătă că în Marea Britanie au fost identificate două cazuri de infectare cu varianta Omicron a COVID-19. 

„Noaptea trecută am fost contactat de Agenţia de securitate sanitară a Regatului Unit. Am fost informat că au detectat două cazuri cu noua variantă, Omicron, în Regatul Unit. Unul în Chelmsford, iar celălalt în Nottingham”, a declarat oficialul britanic. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite