Donald Trump leagă din nou delincvenţa din Germania de imigraţie, invocând date inexistente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat încă o dată, în ciuda tuturor datelor existente, că infracţionalitatea este în creştere în Germania, punând la îndoială statisticile oficiale prezentate de autorităţile germane şi susţinând că la această situaţie s-a ajuns ca urmare a politicii Berlinului privind migraţia.

După ce a afirmat luni, pe Twitter, că „oamenii din Germania se întorc împotriva conducerii lor, în timp ce migraţia zguduie coaliţia deja fragilă de la Berlin“, iar „criminalitatea din Germania este ridicată“, insistând, totodată, că Europa a greşit atunci când a permis intrarea a milioane de refugiaţi pe teritoriul său, Trump a recidivat. Şi asta în ciuda faptului că datele statistice prezentate recent de autorităţile de la Berlin arată că rata infracţionalităţii în Germania este la cel mai scăzut nivel începând din 1992.

Mai precis, marţi, liderul Casei Albe s-a încăpăţânat să afirme că el este cel care are dreptate şi chiar a invocat date care contrazic cifrele oficiale. 

„Criminalitatea în Germania este în creştere cu peste 10% (oficialii nu vor să contabilizeze aceste infracţiuni) de când migranţii au fost acceptaţi“, a scris el pe Twitter. „În alte ţări este chiar mai rău“, a adăugat el, cerând ca America să nu urmeze aceeaşi cale, în contextul în care Statele Unite sunt zguduite de polemica iscată de separarea a peste 2.300 de minori de părinţii lor fără documente de identitate, notează huffingtonpost.fr.

De cealaltă parte, cancelarul federal german, Angela Merkel, a respins afirmaţiile făcute de preşedintele american. „Răspunsul meu în acest caz este că ministrul (german) de Interne a prezentat recent statisticile privind criminalitatea şi că ele vorbesc de la sine“, a declarat şefa Executivului de la Berlin într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele francez, Emmanuel Macron. 

În 2017, poliţia a înregistrat 5.761.984 de acte infracţionale, o scădere netă de 5,1% în comparaţie cu 2016, adaugă sursa citată. În 1994, numărul faptelor de această natură a fost de 6.537.748.

Într-un raport oficial publicat la începutul lunii mai, ministrul german de Interne, Horst Seehofer, saluta faptul că numărul atacurilor care au vizat persoane sau bunuri a atins în 2017 „cel mai scăzut nivel începând din 1992“.

Afirmaţiile făcute de Donald Trump au venit în contextul în care Uniunea Creştin-Socială (CSU) din Germania, aliata bavareză a Uniunii Creştin-Democrate (CDU) a cancelarului german Angela Merkel, i-a cerut luni acesteia din urmă să negocieze în două săptămâni o soluţie europeană pentru problema migraţiei. În absenţa unei astfel de soluţii, liderul CSU şi totodată ministrul de Interne Horst Seehofer ar urma să dispună închiderea frontierelor Germaniei pentru migranţi.

Cancelarul federal german intenţionează însă să găsească această soluţie în cadrul summitului european din 28-29 iunie de la Bruxelles. 

Prin criticile sale la adresa politicii privind migraţia duse de Germania, ţară aliată a SUA, Donald Trump alimentează conflictul din cadrul guvernului german, dar îşi apară şi controversata sa politică privind migraţia, politică pusă la îndoială chiar de unii membri ai taberei sale.

„Dacă nu aveţi graniţe, nu aveţi ţară“, a scris marţi pe Twitter liderul Casei Albe, reluând astfel un slogan din timpul campaniei sale.

În perioada 5 mai - 9 iunie, ca urmare a politicii americane de „toleranţă zero“ faţă de imigraţia clandestină de la frontieră, 2.342 de copii au fost separaţi de familiile lor în zona graniţei SUA-Mexic, potrivit cifrelor oficiale difuzate de autorităţile americane marţi. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite