Doi ani de la moartea celui mai longeviv monarh britanic. Moștenirea surprinzătoare pe care a lăsat-o regina Elisabeta a II-a
0Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a au fost cele mai urmărite din istorie. Se estimează că 4 miliarde de oameni din întreaga lume au urmărit funeraliile suveranei. S-au împlinit doi ani de la decesul celui mai longeviv monarh al Regatului Unit, iar în acest timp, familia regală a fost pusă în fața unor provocări unice.
Duncan Larcombe, expert regal de top, a vorbit despre ceea ce s-a întâmplat de la moartea reginei Elisabeta - atât pozitiv, cât și negativ.
Ținând cont că s-a aflat la conducerea Regatului Unit timp de șapte decenii, moartea reginei i-a surprins pe majoritatea oamenilor din cauza popularității sale, a explicat Duncan, conform Metro.
„Știam că era populară. Dar nu cred că cineva ar fi putut prevedea cât de populară a fost de fapt.
Am văzut oameni stând la coadă timp de 12 ore, o săptămână incredibilă de doliu care a urmat. Moartea ei a fost mult peste așteptări”, a spus specialistul.
Nu numai că moartea ei a întristat oameni de toate vârstele și din toate mediile, dar a și unit țara într-un moment foarte dificil, a spus Duncan.
„A fost un fel de antidot pentru o mulțime de familii care s-au certat din cauza Brexit, oameni care au fost blocați în izolare și o situație îngrozitoare de COVID. A unit țara într-un mod în care, probabil, nimic altceva nu putea.
Cred că a dat, de asemenea, sentimentul că, indiferent de ceea ce se întâmplă în politică, poporului britanic îi place să aibă o familie regală ca instituție, și este una care este larg susținută”, a mai spus el.
Acest sprijin trebuie să fi fost o „mare alinare” pentru regele Charles al III-lea după moartea mamei sale, a explicat Duncan.
„Cred că regina ar fi ușurată de modul în care Charles a făcut față primilor doi ani”, a spus Duncan.
„Oamenii nu-i doresc răul lui Charles”
Amintind de cele două diagnostice de cancer pentru membrii importanți ai familiei regale doar în acest an, Duncan a spus că perioada care a trecut de la moartea monarhului nu a fost ușoară, dar ei au „trecut peste furtună”.
„Cancerul este absolut teribil, dar într-un mod ciudat, cred că a consolidat susținerea publică a familiei regale”, a spus el.
„A fost un factor în plus care este extrem de important. Oamenii nu-i doresc răul lui Charles și cu siguranță nu-i doresc nici răul lui Kate.
Cred că amândoi s-au comportat cu demnitate în timp ce se confruntau cu ceea ce trebuie să fie un diagnostic foarte înfricoșător și neplăcut”.
Având în vedere că mulți dintre principalii membri ai familiei regale de astăzi au copii mici, o nouă generație de membri ai familiei regale se maturizează rapid și reprezintă viitorul monarhiei.
Dar Duncan subliniază că, în cazul în care, dintr-un motiv oarecare, regele Charles nu va domni mult timp și prințul William va fi „împins” pe tron, s-ar putea să nu aibă la fel de mult sprijin din partea prințului Harry și a soției sale, Meghan, precum a avut actualul suveran din partea fraților săi.
„Dacă, de exemplu, regele ar trăi până la 85 de ani și apoi William ar urca pe tron, prințul George ar fi un tânăr până atunci. Dar ar dori el să fie aruncat direct în viața regală activă?
Nu cred că ar vrea deloc. Cred că ar vrea să urmeze alte lucruri, la fel cum au făcut William și Harry”, a mai spus specialistul.