De ce sunt sfătuiţi londonezii să evite transportul public „cu orice preţ“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Metroul Londonez, supraaglomerat
Metroul Londonez, supraaglomerat

Poliţia Transporturi din Marea Britanie (BTP)  recomandat londonezilor, după ce premierul Boris Johnson a anunţat că unii angajaţi se pot întoarce la muncă dacă nu pot lucra de acasă, să încerce să evite transportul public „cu orice preţ“.

Într-un comunicat publicat de Poliţia Transporturi din Marea Britanie (BTP), instituţia îi sfătuieşte pe londonezi să evite transportul public „cu orice preţ” dacă este posibil, potrivit mylondon.news. 

De asemenea, londonezilor li se atrage atenţia că „trebuie să se obişnuiască cu un nou mod de a călători”.

Prim-ministrul Boris Johnson a anunţat că unii angajaţi au permisiunea de a se întoarce la birou dacă nu pot lucra de acasă, fiind însă sfătuiţi să încerce să nu folosească transportul public. Totuşi, mulţi oameni au plecat spre locurile de muncă, aglomerând metrourile şi autobuzele din Londra.

Poliţia Transporturi îi îndeamnă pe cei care nu au neapărat nevoie să călătorească cu trenul sau cu metroul să rămână acasă sau să găsească alte moduri de transport.

Iar persoanele care nu pot evita să folosească metroul sau trenul în Londra sunt sfătuite să acorde cât mai multă atenţie călătoriei. Călătorii trebuie să poarte măşti de protecţie şi să se spele pe mâini înainte de a călători.

„Mesajul este clar: toată lumea ar trebui să evite transportul în comun dacă este posibil”, a declarat Sean O’Callaghan, reprezentant al Poliţiei Transporturi.

    „Nu trebuie să subestimaţi imensa provocare logistică cu care se confruntă industria feroviară şi personalul ei. Se iau măsuri suplimentare pentru a ne asigura că oamenii rămân în siguranţă, inclusiv distanţarea socială şi reducerea la minimum a supraaglomerării”, a adăugat acesta.

Guvernul de la Londra a anunţat miercuri încă 494 de decese provocate de COVID-19 în Regatul Unit, numărul persoanelor ucise de noul coronavirus în această ţară ajungând la 33.186, informează agenţia EFE.

În prima zi în care au fost ridicate o parte a restricţiilor antiepidemice introduse în luna martie au fost confirmate 3.242 de noi cazuri de COVID-19, în urma efectuării a 87.063 de teste.

Angajaţii care nu pot lucra de acasă, mai ales cei din construcţii şi industrie, au început de miercuri să revină la lucru în Anglia, nu însă şi în Scoţia, Irlanda de Nord şi Ţara Galilor, care consideră prematură relaxarea parţială decisă de premierul Boris Johnson şi s-au delimitat de planul acestuia de diminuare a restricţiilor.

Conform acestui plan, şcolile rămân închise până în iunie şi redeschiderea activităţilor neesenţiale, precum restaurantele ori saloanele de înfrumuseţare, nu va fi examinată până în iulie.

Revenirea la lucru a condus la aglomeraţie în transportul public, fiind evidenţiată dificultatea menţinerii distanţei sociale.

Premierul Johnson a transmis parlamentului că discută cu societatea londoneză de transport public pentru stabilirea unor măsuri care să decongestioneze transportul în comun, cum ar fi suplimentarea capacităţii. El a cerut de asemenea cetăţenilor ca, în măsura posibilului, să recurgă la modalităţi alternative de transport, cum ar fi maşina personală, bicicleta sau chiar mersul pe jos, în timp ce a solicitat companiilor să decaleze programul de lucru al angajaţilor pentru a se evita aglomeraţia în transporturi la orele de vârf.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite