Zece lucruri pe care probabil nu le ştiai despre celebrele jucării Lego

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Probabil cele mai cunoscute jucătorii din lume, Lego nu mai sunt de mult doar jucării pentru copii. De altfel, există în lume o organizaţie a adulţilor fani Lego, care se cheamă chiar aşa: AFOL (Adults Fans of LEGO).

De altfel, adulţii sunt cei mai loiali clienţi ai companiei, aceştia fiind colecţionari ai jocurilor Lego. Iniţial, Lego a fost foarte reticentă cu privire la apetitul adulţilor pentru jocurile sale, iar atunci când compania daneză a fost acuzată că nu acordă prea multă atenţie acestui segment de public, răspunsul Lego a fost că adulţii care se joacă cu Lego sunt „ciudaţi” şi „puţin bizari”. De atunci, însă, compania daneză şi-a schimbat optica şi acum adulţii sunt printre clienţii care beneficiază de cea mai mare atenţie. Nu puţini sunt cei care îşi propun proiecte fabuloase, de construire a unor case, autoturisme sau statui în mărime naturală utilizând doar piese de Lego.

Dar acesta nici măcar nu e cel mai ciudat lucru despre Lego. Iată, mai jos, alte câteva lucruri pe care probabil nu le ştiai despre celebrele cărămizi de plastic.

1. Fondatorul Lego, Ole Kirk Christiansen, a creat numele LEGO pornind de la primele două litere din cuvintele „Leg Godt”, care înseamnă „Joacă-te bine/frumos!” în daneză.

2. Cărămizile Lego cu care ne jucăm azi au o vechime de 50 de ani. Partea interesantă este că o cărămidă fabricată în 1958 s-ar potrivi perfect şi azi cu oricare din cărămizile fabricate acum. Matriţele folosite pentru fabricarea pieselor de Lego au o eroare de doar 0.002 milimetri. Datorită acestui fapt, doar 18 piese din fiecare milion fabricat sunt considerate „rebuturi”.

3. Dacă figurinele Lego ar fi o populaţie, aceasta ar fi cea mai mare din lume, de departe. Sunt peste 4 miliarde de figurine răspândite în toată lumea.

4. În medie, există circa 80 de piese Lego pentru fiecare persoană în lumea asta.

5. În perioada sărbătorilor, se vând, în întreaga lume, cira 28 de seturi Lego pe secundă!

6. E un motiv pentru care să calci pe o piesă Lego e extrem de dureros. Cărămizile Lego sunt probabil cele mai durabile jucării din istorie. Câţiva oameni de ştiinţă au încercat să vadă, însă, cât de durabile sunt, aşa că au creat o maşină automată care să repete obsesiv montatul şi demontatul unor piese de Lego şi au descoperit că o cărămidă Lego obişnuită poate face faţă unor 37.112 „montări şi demontări” înainte de a se deteriora.

7. Lego este printre cei mai mari producători de... anvelope din lume. La câte vehicule fabrică gigantul danez, nu e de mirare că Lego produce mai multe anvelope decât Goodyear sau Michelin, de exemplu, fabricând circa 318 milioane de anvelope pe an!

8. Capul figurinelor Lego este gol cu un motiv. Compania daneză se gândeşte la toate. Motivul pentru care capul figurinelor de Lego este gol pe dinăuntru este ca, în eventualitatea în care un copil înghite o astfel de piesă, spaţiul tubular din interior să-i ofere posibilitatea să respire în continuare, deci să evite accidentele. E mult mai puţin probabil să te asfixiezi astfel.

9. Unul din fanii Lego, Matthew Shifrin, care este orb, a cerut Lego în urmă cu câţiva ani să producă seturi Lego şi pentru nevăzători. Compania daneză a îmbrăţişat ideea şi acum oferă jucării Lego cu instrucţiuni şi în Braille pentru nevăzători şi, în scurt timp, toate seturile lansate de Lego vor veni în mod standard şi cu instrucţiuni în Braille

10. De la introducerea figurinelor Lego în 1975 în seturile de jucării acestea au fost mereu galbene. Motivul, potrivit reprezentanţilor companiei, este că galbenul este cea mai neutră culoare din punct de vedere al rasei. Abia după ce Lego a început să producă figurine bazate pe persoane reale, în diversele sale francize, au apărut şi figurine de alte culori. Un exemplu: diverşi jucători de baschet din NBA. Altfel, dacă nu există o persoană reală personificată de figurină, aceasta va fi galbenă în continuare.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite