Soluţii naturale ultile în caz de psoriazis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru psoriazisul localizat la nivelul scalpului, foarte bun este oţetul de mere organic.
Pentru psoriazisul localizat la nivelul scalpului, foarte bun este oţetul de mere organic.

Când pielea produce mai multe celule decât ar trebui, acestea se aglomerează în plăci tegumentare, care au aspect de solzi. Avem de-a face cu psoriazisul – o boală imunologică ce afectează preponderent adulţii. Pe piele se formează regiuni de piele îngroşată, care uneori provoacă mâncărimi, alteori – sângerări.

Natura are câteva trucuri pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii celui afectat de psoriazis. 

 

Aloe vera

Gelul plantei aloe vera poate fi aplicat pe zona afectată de 3 ori pe zi. Unele cercetări arată că acesta poate reduce roşeaţa pielii şi hidratează zona de piele afectată. Aplică ori gelul plantei ca atare, ori creme care conţin 0,5% aloe. Nu lua tablete de aloe. Sunt ineficiente în psoriazis. 

 

Oţetul de mere

Pentru psoriazisul localizat la nivelul scalpului, foarte bun este oţetul de mere organic. Aplică-l pe locul cu probleme de mai multe ori pe săptămână. Unii preferă să dilueze oţetul cu o parte de apă, pentru a reduce senzaţia de arsură. Alţii spun că simt nevoia să clătească scalpul, odată ce soluţia s-a uscat, pentru a preveni o eventuală iritaţie. Dacă şi tu simţi, nu ezita să intervii. Evită contactul pielii capului cu oţetul dacă ai zgârieturi sau sângerări. Oţetul îţi va irita şi mai mult pielea. Rezultatele ar trebui să se vadă în câteva săptămâni de la prima aplicare. 

 

Capsaicină

E ingredientul principal, care-i dă iuţeala ardeiului iute. Încorporat în cremele pe care deja le foloseşti sau în alte unguente, ardeiul iute blochează terminaţia nervoasă care transmite durerea. Capsaicina reduce inflamaţia, roşeaţa şi scuamele. Mărunţeşte un ardei iute roşu şi încorporează-l într-unul dintre unguentele tale. Aplică pe zona cu probleme. 

Află pe clicksanatate.ro ce alte remedii sunt utile în caz de psoriazis 

Ai trigliceridele mărite? Iată ce trebuie să faci!

Ce plante sunt bune împotriva ţânţarilor

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite