Soluţii eficiente în caz de hemoroizi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Netrataţi, hemoroizii iau în volum, iar una dintre soluţiile propuse de medici este intervenţia chirurgicală.
Netrataţi, hemoroizii iau în volum, iar una dintre soluţiile propuse de medici este intervenţia chirurgicală.

Problemă de sănătate ce afectează aproximativ 20% din populaţie, hemoroizii se numără printre bolile care pot afecta viaţa de zi cu zi a persoanei. Îţi spunem cum pot fi preveniţi, dar şi ce măsuri să iei în cazul în care apar.

Toţi avem „hemoroizi”, vene care căptuşesc canalul anal ca nişte perniţe. În decursul a mai mulţi ani, aceste vene cresc în dimensiune şi se umplu cu sânge, mai ales când stai mult în şezând sau în picioare. Atunci, hemoroizii coboară spre exterior şi în timpul scaunului se pot rupe cauzând sângerări. Este de ajuns pentru a face din mersul la toaletă un calvar.

 

Cum pot să fie perveniţi hemorizii

Se pare că această afecţiune este una dintre cele mai vechi din lume. Centrul de greutate al corpului se află în zona bazinului, ceea ce face ca în zona abdomenului şi a intestinului gros să se afle o cantitate mare de sânge. Acest fapt duce la crearea unei presiuni mari asupra vaselor de sânge şi la predispoziţia apariţiei hemoroizilor. Consumul de condimente, cafea, alcool şi alimente grase nu face decât să atragă o cantitate şi mai mare de sânge în zona hemoroizilor şi să înrăutăţească situaţia.

Scaunul cu sânge, unul dintre semne

Este vorba despre dureri, mai ales în timpul scaunului. Unele persoane caută să evite durerea prin reţinerea scaunului, ceea ce provoacă apariţia constipaţie. Printre alte simptome se mai numără sângerările însoţite de usturimi, secreţia anală şi senzaţia de presiune. Cei care au această afecţiune au dificultăţi de a sta jos şi orice tuse sau mişcare bruscă le provoacă dureri.

Ce paşii trebuie să urmezi după apariţia lor

Imediat ce ai observat semnele acestei boli, încearcă pentru o săptămână un medicament sub formă de supozitor sau de cremă. Cere sfatul medicului sau al farmacistului pentru a alege produsul potrivit! 

Află pe clicksanatate.ro şi alte sfaturi care să te ajute să scapi de hemororizi

Vrei să ţii o dietă? Iată ce alimente e bine să eviţi!

Cele mai bune remedii pentru bila leneşă

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite