Profită din plin de calităţile terapeutice ale arnicăi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arnica poate grăbi vindecarea dizenteriei şi diareei, dacă este administrată sub formă de ceai
Arnica poate grăbi vindecarea dizenteriei şi diareei, dacă este administrată sub formă de ceai

Arnica (Arnica montană) este o plantă cu proprietăţi medicinale, mai precis arnica are efecte antiinflamatoare şi cicatrizante, ajutând la tratarea a zeci de afecţiuni.

Planta face parte din familia Compositae, iar în Banat se foloseşte des, încă din cele mai vechi timpuri, pentru a trata tratamentul rănilor. În aceste locuri i se mai spune şi carul pădurilor, carul zânelor, iarba-soarelui, podbalul de munte.

Substanţele valoroase din compoziţia plantei au dovedit că pot stimula mucoasa stomacului, circulaţia sangvină a inimii şi creierului. De asemenea, remediile pe bază de arnică pot trata laringita, faringita, răguşeala şi contuziile.

Mai mult decât atât, arnica poate grăbi vindecarea dizenteriei şi diareei, dacă aste administrată sub formă de ceai şi asociată cu un tratament alopat.

Are peste 30 de principii active

Studiile clinice pe această plantă au scos la iveală că arnica are peste 70 de substanţe din care peste jumătate compuşi activi. Mai precis, arnica are în compoziţie uleiuri volatile, alcooli triterpenici (arnidiol, arnisterină, feradiol), carotinoide – helenienă, arnicină, acizi (cafeic, fumaric, succinic), inulină, timol şi multe altele, care pot aduce beneficii sănătăţii.

Află pe clickpentrufemei.ro cum se administrează arnica şi ce contraindicaţii are

Tinctura de usturoi făcută în casă te apără de răceli

Arnica, leac pentru vânătăi şi umflături

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite