Neurologii recomandă trei băuturi pentru a combate demența și a stimula creierul VIDEO

0
Publicat:

Medicii neurologii atrag atenția că alimentația poate influența funcția cognitivă, memoria și bunăstarea mentală generală. Există trei băuturi care va ajută să combateți demența și să stimulați creierul.

Este o formă concentrată de ceai verde sub formă de pudră FOTO: Shuterstock
Este o formă concentrată de ceai verde sub formă de pudră FOTO: Shuterstock

Dr. Robert Love, un neurolog specializat în prevenirea Alzheimer, a postat recent un TikTok în care evidențiază trei băuturi care pot ajuta la combaterea demenței.

„Matcha, cu antioxidanții săi puternici, apa fără fluor îmbogățită cu picături de magneziu și cafeaua organică cu ulei MCT oferă beneficii unice pentru sănătatea cerebralului”, susține specialistul.

Aceste băuturi nu numai că furnizează nutrienți esențiali, ci și susțin funcția cognitivă și îmbunătățesc metabolismul energetic în creier, spun specialiștii.

Matcha

Este o formă concentrată de ceai verde sub formă de pudră, care a fost folosită de secole în China și Japonia. De fapt, termenul „matcha” este derivat din cuvintele japoneze care înseamnă „pământ” și „ceai”. Cercetările arată că cei care beau ceai verde de trei ori pe săptămână sau mai mult au o reducere a simptomelor de demență, iar „matcha are de 10 ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde”.

Matcha, o pulbere fin măcinată din frunze de ceai verde special cultivate și prelucrate, oferă beneficii antioxidante puternice.

„Concentrația sa ridicată de antioxidanți poate ajuta la protejarea celulelor de stresul oxidativ, un factor-cheie în îmbătrânire și în bolile neurodegenerative precum Alzheimer. Consumul regulat de matcha a fost asociat cu îmbunătățirea funcției cognitive și cu un risc redus de apariție a simptomelor de demență, ceea ce îl face o completare puternică a unei diete sănătoase pentru creier. În plus, ar putea avea efecte benefice asupra taliei”, explică dr. Love.

Apă cu picături de magneziu

Cercetările arată în cazul creierelor cu Alzheimer există o deficiență de magneziu.

„Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite raportează că 7 din 10 americani nu consumă suficiente alimente bogate în magneziu”, spune Dr. Love. Din acest motiv, el recomandă sorbirea apei fără fluor cu picături de magneziu.

Deși consumul de băuturi nu ar trebui să fie singurul pas pe care îl faceți pentru un creier mai sănătos, „încorporarea acestor băuturi în rutina zilnică poate contribui cu siguranță la sănătatea creierului și poate reduce riscul de demență”.

Apa îmbogățită cu picături de magneziu are un dublu scop în sănătatea creierului. Deficitul de magneziu a fost implicat ca factor de risc pentru boala Alzheimer, afectând procesele esențiale pentru funcționarea și sănătatea creierului.

„Asigurarea unui aport adecvat de magneziu prin suplimentarea cu apă ajută la susținerea funcției cognitive și poate reduce riscul de afecțiuni neurodegenerative. În plus, menținerea unei bune hidratări cu apă fără fluor promovează sănătatea generală și performanța optimă a creierului”, explică neurologul.

Cafea organică cu ulei MCT

Băutura numărul trei este cafeaua organică cu ulei MCT. Uleiul MCT este o sursă foarte concentrată de trigliceride cu lanț mediu, cu o formulă mai bună decât cea a uleiul de cocos.

Cafeaua este excelentă pentru creier. Cofeina ajută la reducerea acumulării de plăci amiloide. Cofeina îmbunătățește concentrarea, memoria și atenția. Antioxidanții din cafea - polifenolii - sunt foarte buni pentru bacteriile intestinale, iar uleiul MCT este transformat rapid în energie de către ficat”, explică specialistul.

Cafeaua organică, îmbogățită cu ulei de trigliceride cu lanț mediu (MCT), are proprietăți neuroprotectoare, aceasta îmbunătățește funcțiile cognitive, inclusiv memoria, concentrarea și atenția.

Polifenolii din cafea acționează ca antioxidanți, aducând beneficii sănătății intestinale prin promovarea unui microbiom echilibrat. De asemenea, Uleiul MCT oferă o sursă rapidă de energie pentru creier, îmbunătățind potențial performanța cognitivă și susținând funcția generală a creierului.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite