Cum putem beneficia la maximum de vitaminele din legume şi fructe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Legume de primăvară. Ce alimente trebuie să pui pe lista de cumpărături

Dacă mâncăm alimentele potrivite asta nu înseamnă neapărat că şi beneficiem de vitaminele pe care acestea le conţin, atrag atenţia specialiştii. Ce recomandări ne fac aceştia.

Procesarea, depozitarea şi gătirea alimentelor pot distruge uşor mare parte din conţinutul de vitamine din acestea. Există însă tehnici simple care conservă vitaminele din fructe şi legume şi este bine să le cunoaştem. Astfel, farmacologul dr. Earl Mindell, recomandă ca legumele crude să se spele dar să nu se îmbibe cu pă pentru a beneficia cât de mult se poate de conţinutul de vitamine B şi C pe care le conţin.

Salata trebuie făcută doar atunci când intenţionăm să o consumăm pentru că altminteri vitaminele se pierd.

Vitaminele A şi C se pierd atunci când vegetalele sunt zdrobite, astfel că este indicat să folosim un cuţit ascuţit pentru a le tăia.

Dacă nu avem de gând să consumăm legumele proaspete atunci mai bine le congelăm decât să le ţinem o săptămână în frigider.

La fel şi carnea, trebuie congelată imediat ce am cumpărat-o dacă nu o folosim la gătit, pentru a împiedica înmulţirea bacteriilor.

Legumele congelate nu se dezgheaţă înainte de a le găti.

Inoxul, sticla şi emailul sunt cele mai bune ustensile de gătit pentru că păstrează substanţele nutritive.

Cel mai scurt timp de gătit şi cantitatea mică de apă sunt cel mai puţin distructive faţă de substanţele nutritive.

Cartofii se fierb şi se coc în coajă pentru a beneficia de toate vitaminele.

Pâinea şi laptele expuse la lumină pierd din vitaminele şi substanţele nutritive pe care le conţin.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite