Chiar putem scăpa de celulită?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PROCEDURI Eficienţa tratamentelor anticelulită depinde de tipul şi de gradul acesteia, precum şi de contextul în care a apărut. Din fericire, există echipamente moderne care realizează în acelaşi timp mai multe proceduri şi care pot atenua sensibil această problemă estetică. În plus, aparatura de ultimă generaţie, dar şi injecţiile cu aminoacizi reîntineresc pielea şi îi redau fermitatea.

Celulita este o problemă estetică, dar nu numai, care le dă multe bătăi de cap mai ales femeilor. Dincolo de dezechilibrul hormonal dintre nivelul de estrogen şi cel de progesteron care o produce, problema este agravată de un consum crescut de zahăr, grăsimi, băuturi acidulate dulci, de purtarea frecventă a unor pantaloni prea strâmţi şi a încălţărilor cu tocuri.

Trei tipuri, şase grade

„Ca să vorbim despre eficienţa tratamentelor anticelulită, trebuie să ştim cu ce tip şi ce grad de celulită ne confruntăm, precum şi contextul în care a apărut aceasta“, explică dr. Viviana Iordache, medic dermatolog la Clinica Medicum din Capitală.

Pe scurt, există trei tipuri de celulită: edematoasă, fibroasă şi mixtă. Toate se pot manifesta în şase grade. „Gradul 1 se vede când strângi cu mâna, gradul 6 e celulita masivă şi dureroasă“, explică medicul. „Cât despre contextul în care apare, variază  de la statusul hormonal – pubertate, administrarea de contraceptive, tratamente hormonale pentru diverse afecţiuni, sarcină, pre- şi menopauză – până la dietă: cu sau fără variaţii mari de greutate, la stilul de viaţă, la sporturile practicate, la tratamente greşite.“

Aşa că începutul oricărui tratament trebuie să fie consultaţia dermatologică. „Apoi, să ne-înţelegem: tratamentele corecte înseamnă câteva luni şi proceduri combinate. Din fericire, există echipamente moderne care realizează simultan mai multe proceduri“, adaugă dr. Viviana Iordache. Un astfel de aparat este Velashape III. Ce poate să facă? Cu ajutorul radiofrecvenţei de mare putere, pot fi îmbunătăţite structurile subcutanate şi modelate septurile fibroase. Săculeţii de grăsime sunt dizolvaţi, creşte producţia de colagen, iar pielea devine mai fermă, detaliază dr. Viviana Iordache. Aparatul are şi unde infraroşii, care activează metabolismul celular, vacuum, rolă de masaj pentru drenaj limfatic şi pentru stimularea colagenului. „Ca orice echipament medical, şi acesta are contraindicaţii şi necesită evaluarea vascularizaţiei pe zona pe care dorim ameliorarea celulitei“, atrage atenţia specialista.

Velashape III se poate combina, după caz, cu: criolipoliză – când există depozite adipoase mari, lipoliza chimică – când sunt depozite mai mici; drenaj limfatic prin presoterapie sau mezoterapie cu substanţe pentru îmbunătăţirea circulaţiei; mezoterapie de stimulare a refacerii cutanate în cazul în care pielea este laxă sau când modificările au apărut după sarcini, pe fondul unor variaţii de greutate sau la vegetarieni.

Saunele cu produse termoactive, împachetările la cald, masajele brutale cu ciupituri sau vânătăi sunt total contraindicate fără un consult prealabil, mai spune dr. Viviana Iordache. Ce putem face noi acasă pentru a reduce aspectul neplăcut al celulitei? Să ne alimentăm echilibrat, fără hormoni, să bem apa multă, să combatem sedentarismului, dar, mai ales, să facem mişcare în apă.

Lumină roşie pentru piele catifelată

Alte tratamente anticelulită de ultimă oră pot fi făcute prin fototerapie cu lumină roşie: Collagen Bed Therapy  sau „Patul cu lumină roşie“. Aparatul permite tratamentul întregului corp cu ajutorul unei lumini de intensitate controlată care pătrunde în profunzimea pielii, acolo unde nicio cremă şi loţiune nu ajunge să acţioneze. „O şedinţă durează 20 de minute, iar frecvenţa recomandată de medici este de trei şedinţe pe săptămână. O cură completă durează două luni, iar pentru întreţinere, se recomandă o şedinţă pe lună. Rezultatele sunt vizibile încă după prima şedinţă“, dă asigurări dr. Florentina Zaharia, medic dermatolog la clinicile Bioderm. Terapia nu este agresivă sau dureroasă şi nu are efecte adverse, singurele contraindicaţii fiind pentru cei care suferă de lupus, de glaucom li pentru femeile însărcinate.

Tratamentul cu Dermocell este o altă metodă eficientă de combatere a celulitei, chiar şi în stadiile avansate. Aparatul stimulează microcirculaţia la nivelul pielii cu 200% peste normal, îmbunătăţeşte drenajul limfatic şi ajută la eliminarea rapidă a lichidelor, a toxinelor şi a grăsimilor acumulate. Un tratament complet înseamnă zece şedinţe.

Vibrosauna constă într-o saună terapeutică uscată,  echipată cu un pat vibrant, cu aer uscat cald şi aer încărcat negativ – curăţat de bacterii prin ionizare. Terapia combinată relaxează muşchii, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi alimentarea ţesuturilor, accelerează metabolismul celular şi reduce tensiunea arterială.

Cele mai recomandate tratamente de întinerire

Îmbătrânirea pielii este un proces biologic complex, care este influenţat în mare parte de trecerea timpului, dar nu numai: expunerea la ultraviolete este un factor esenţial care grăbeşte apariţia ridurilor. Pe măsură ce îmbătrânim, rezerva de colagen, una dintre cele mai importante proteine ale organismului, se diminuează. Procesele naturale de regenerare încetinesc, iar pielea îşi pierde din elasticitate şi fermitate, devenind mai uscată şi mai subţire. Acelaşi lucru se întâmplă şi dacă ne expunem excesiv la ultraviolete.

Pentru reîntinerire, dermatologii recomandă tratamentele care activează propriile arme antiaging ale organismului, acţionând asupra cauzelor. Astfel, terapia cu lumină roşie, standardul de aur în reîntinerire şi rejuvenare, terapia cu lumină galbenă, terapiile cu laser şi fillerele cu aminoacizi sunt tot atâtea soluţii care stimulează producţia de colagen, şterg liniile fine şi ridurile şi, în final, conferă pielii un aspect întinerit.

Injecţiile cu aminoacizi (fillerele) reprezintă una dintre cele mai solicitate, dar şi cele mai eficiente terapii de reîntinerire, la ora actuală. „Dintre acestea, injecţiile cu acid hialuronic sunt cele mai recomandate, atât pentru ridurile profunde, cât şi pentru cele superficiale şi pentru buze“, mai spune dr. Florentina Zaharia. Acidul hialuronic este un polizaharid natural, care se găseşte în mod normal în structura pielii. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pierdem o cantitate mare de acid hialuronic din piele, ceea ce îi diminuează elasticitatea şi fermitatea. El are proprietatea de a reţine apa, hidratând şi conferind volum pielii. Efectul injectării cu acid hialuronic se vede imediat şi atinge nivelul maxim la două săptămâni de la procedură, menţinându-şi efectul timp de şase-opt luni. Rezultatul final este acelaşi cu liftingul chirurgical, dar avantajele sunt mai mari: efectul este mult mai rapid, încă de la prima şedinţă, iar efectele secundare – mult mai blânde şi de scurtă durată: roşeaţă, inflamaţie.

Terapie cu lumină roşie după injectare

O şedinţă de terapie cu lumină roşie (Omnilux Revive), efectuată imediat după injectarea cu acid hialuronic, ajută la optimizarea tratamentului şi reducerea eritemului. „După injectare, trebuie evitate expunerea la soare, băile fierbinţi, sauna. De asemenea, este recomandat să evităm aplicarea machiajului imediat după injectare“, atrage atenţia dr. Zaharia.

Tratamentele cu fillere sunt contraindicate la pacientele care au tulburări de coagulare şi la cele care fac tratament cu anticoagulant. În ceea ce priveşte injectarea de fillere, este suficientă o singură şedinţă, în care se injectează maximum 5 mililitri de acid hialuronic, la nivelul feţei. Şedinţa se poate repeta după şase-opt luni.

Cât ne poate costa frumuseţea

Dermocell           90 de lei/şedinta

Velashape           230 de lei/zona/şedinţă, o şedinţă pe săptămână

Collagen Bed Therapy    50 de lei/şedinţă, 3 şedinţe/săptămână

Vibrosaună         80-100 de lei/şedinţă, 3 şedinţe pe săptămână

Electrostimulare 35 de lei/şedinţă, 3 şedinţe pe săptămână

Omnilux revive 80 de lei/şedinţă, 3 şedinţe pe săptămână

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite