Care sunt cele mai murdare lucruri dintr-o locuință. Le folosim zilnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În propria casă, există unele locuri și obiecte despre care nu ne-am putea imagina că pot fi pline de germeni și bacterii.

Într-un mediu propice, bacteriile se înmulțesc foarte repede FOTO Shutterstock
Într-un mediu propice, bacteriile se înmulțesc foarte repede FOTO Shutterstock

Potrivit Societății de Microbiologie din SUA, unele bacterii se înmulțesc la fiecare 20 de minute, într-un mediu propice, cu temperaturi optime. Un studiu din 2016 al celor mai contaminate obiecte dintr-o casă a relevat rezultate îngrijorătoare: au fost descoperite peste 340 de bacterii diferite, pe 30 de obiecte diferite.

Nu toate bacteriile sunt rele, organismul uman conține o mulțime de bacterii care nu ne îmbolnăvesc. Dar unele bacterii, fungi și germeni pot fi găsiți în toată casa și pot provoca boli grave. Printre acestea se numără stafilococul auriu, salmonella, E. Coli, mucegaiul. De aceea igiena este vitală, iar aceste obiecte trebuie curățate și dezinfectate zilnic.

Iată care sunt cele mai murdare obiecte dintr-o locuință

Tastatura, telefonul mobil, căștile, tableta, mouse-ul și telecomanda sunt printre cele mai frecvent utilizate obiecte dintr-o casă și, ca urmare, sunt locurile în care se găsesc numeroase bacterii, printre care E. Coli și stafilococul auriu. Curățarea zilnică (sau măcar regulată) a acestor obiecte este importantă pentru a reduce riscul de contaminare cu bacterii. Telefonul, tableta, laptopul trebuie deconectate de la sursa de curent, închise și apoi curățate cu un șervețel dezinfectant recomandat pentru electronice sau cu o soluție specială.

Bureții de vase și lavetele se numără cele mai murdare obiecte dintr-o casă. Acestea pot conține diverse bacterii și microorganisme, din cauza umidității și resturilor alimentare rămase pe ele. Salmonella, E. Coli, două bacterii foarte periculoase, pot supraviețui în acest mediu.Acestea trebuie clătite foarte bine după fiecare utilizare, pentru a îndepărta resturile alimentare și pe cele de detergent de vase, apoi lăsate la uscat. De asemenea, trebuie înlocuite des, înainte să se deterioreze.

Întrerupătoarele pentru curent electric și clanțele ușilor sunt, de asemenea, folosite zilnic, într-o locuință, de mai multe ori. Întrerupătoarele de lumină (mai ales cele de la baie), conţin cele mai multe colonii de bacterii, înclusiv bacterii din materia fecală. Și aceste suprafețe trebuie igienizate cu soluții speciale, cât mai des posibil.

Prosoapele reprezintă un mediu ideal pentru dezvoltarea diverselor tipuri de bacterii, mai ales dacă sunt lăsate la uscat într-un mediu umed, cum este baia. Acestea nu trebuie folosite mai mult de o săptămână și trebuie spălate la o temperatură de cel puțin 60 de grade Celsius, pentru a distruge toate tipurile de bacterii existente.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite