Pericol uriaș într-un aparat banal folosit de turiști. Bomba cu bacterii din camera de hotel

0
Publicat:

Turiștii pun pe primul loc accesul la internet atunci când își aleg un loc de cazare, dar și tradiționala cafetieră.  Nimeni nu știe însă cât este de periculoasă. Specialiștii avertizează că aceasta este o bombă biologică.

 Puteți savura o băutură bună la o cafenea FOTO Shutterstock
Puteți savura o băutură bună la o cafenea FOTO Shutterstock

Oricine pleacă în vacanță dorește condiții cât mai bune în camera de hotel. Pe lângă TV, un pat confortabil, curățenie, lucruri care te fac să te simți ca acasă, cafetiera este un obiect indispensabil. La prima vedere, nu este nimic în neregulă. Însă, experți avertizează: nu folosiți cafetiera din camera de hotel, relatează bestlifeonline.com.

Aproape oricine, se știe, nu poate renunța la cafeaua de dimineață. În călătorie, cea mai la îndemână este cafetiera din camera de hotel. E mai bine totuși să comandați licoarea la „room service” sau chiar să găsiți o cafenea în apropiere.

Deși pare cât se poate de convenabil, experții spun că trebuie evitată cafetiera din cameră, deoarece poate fi foarte murdară.

Aparate ticsite cu bacterii

Ștergerea prafului și curățarea superficială a cafetierei, clătirea cu apă, de exemplu, nu sunt suficiente pentru a elimina bacteriile. Cercetarea cu microscopul a dat la iveală cu totul altceva.

Specialiști de la Universitatea din Valencia au luat mostre din nouă aparate Nespresso care fuseseră folosite timp de un an în hoteluri.

Rezultatele au evidențiat prezența unor comunități variate de bacterii în toate mașinile studiate”, au scris autorii, precizând că au identificat de la 35 la 67 de germeni în fiecare – cantitate descrisă ca „de la moderată la puternic abundentă” – inclusiv unii asociați cu infecții urinare și pneumonie, după cum a informat revista Travel & Leisure.

Băutura de la recepție, la fel de murdară

Totodată, specialiștii spun că nici cafeaua de la recepție nu este o opțiune mai bună. Și cafeaua oferită la discreție în zona recepției poate fi la fel de „murdară”.

În studiile de trasabilitate a răspândirii virusului, am aflat că mânerul cănii cu cafea de la bufetul oferit în pauză la diferite evenimente este unul din primele articole contaminate”, a spus pentru revista Smarter Travel dr. Charles Gerba, Ph.D., profesor de microbiologie și științele mediului la University of Arizona.

Cercetătorii atrag atenția că igienizarea cafetierei este neglijată și la birou, și acasă. Toate aparatele – inclusiv mașinile Nespresso studiate - cer o întreținere periodică, inclusiv cu oțet pentru a îndepărta mucegaiul și bacteriile.

Rezultatele noastre arată, pentru prima oară, că filtrarea cafelei în aparatele standard cu capsule oferă condiții din cele mai bune pentru înmulțirea bacteriilor”, au scris autorii de la Valencia.

Prezența tipurilor de bacterii cu proprietăți patogene și de reapariție după clătirea containerului pentru capsule susține puternic necesitatea întreținerii periodice a aparatelor”, susțin cercetătorii.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite