Băuturi ultraprocesate distrugătoare, pe care trebuie să le eliminați: pot provoca nervozitate, gastrită și creștere în greutate
0Unele băuturi îți pot afecta sănătatea intestinului și modul în care organismul tău stochează grăsimile. Ele conțin o mulțime de zaharuri și alți aditivi, atrag atenția specialiștii.
Alegerea a ceea ce beți poate fi la fel de importantă ca ceea ce mâncați atunci când vine vorba de a rămâne sănătos și de a vă simți bine, potrivit shefinds.
Băuturile energizante
Sunt consumate adesea pentru un impuls rapid de vigilență și energie, dar pot avea efecte dăunătoare asupra sănătății intestinale. De asemenea, pot contribui la acumularea de grăsime viscerală.
Încărcate cu cofeină, zahăr și aditivi artificiali, aceste băuturi foarte procesate pot perturba echilibrul delicat al bacteriilor intestinale, ducând la inflamații și probleme digestive. Conținutul ridicat de zahăr din băuturile energizante poate crește, de asemenea, nivelul zahărului din sânge, favorizând depozitarea grăsimilor.
Dr. Lauren Harris-Pincus, medic nutriționist, spune că acestea „pot provoca gastrită, inflamație, motilitate intestinală crescută și diaree”.
„Pot provoca nervozitate și crește anxietatea, ceea ce poate exacerba simptomele la persoanele cu sindromul intestinului iritabil (IBS)”, susține Pincus.
Sucul de fructe
Sucul de fructe, adesea perceput ca o băutură sănătoasă, poate contribui în mod paradoxal la inflamații și la creșterea în greutate, datorită conținutului său concentrat de zahăr. În timp ce zaharurile naturale din fructe sunt însoțite de nutrienți benefici atunci când sunt consumate în fructe întregi, procesul de extragere a sucului extrage lichidul, lăsând în urmă zaharuri concentrate fără fibre și alți compuși care ajută la atenuarea impactului acestora.
Sucurile de fructe din comerț au adesea zaharuri adăugate și nu conțin fibrele prezente în fructele integrale.
„Consumul de suc de fructe fără fibre poate duce la o creștere rapidă a nivelului de zahăr din sânge, favorizând inflamațiile. Organismul nu înregistrează caloriile lichide la fel de bine ca pe cele solide, ceea ce duce la supraconsum și la o potențială creștere în greutate. Absența fibrelor din sucul de fructe poate afecta și sațietatea, facilitând consumul mai multor calorii din alte surse”, spune Kimberly Booker, medic nutriționist, pentru shefinds.
Sucurile carbogazoase
Sucurile, o băutură populară și consumată pe scară largă, reprezintă o dublă amenințare pentru sănătate, favorizând inflamația și contribuind la creșterea în greutate. Încărcate cu zaharuri adăugate, sucurile pot duce la o creștere rapidă a nivelului de zahăr din sânge atunci când sunt consumate în exces. În plus, caloriile lichide furnizate de sucuri pot duce cu ușurință la un aport caloric total crescut, contribuind potențial la creșterea în greutate în timp.
Dr. Moody enumeră mai multe motive pentru care această băutură încărcată cu zahăr trebuie eliminată din dieta ta, mai ales când vine vorba de creșterea în greutate.
„În funcție de marcă, un suc poate avea 120 - 180 de calorii. Deși acesta nu este un număr uriaș, este important să rețineți că în băuturile răcoritoare nu se găsește niciun nutrient. Băuturile răcoritoare sunt de obicei fabricate din sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză, la care se adaugă coloranți și arome artificiale, apoi sunt infuzate cu apă carbogazoasă pentru a obține bulele caracteristice”, dezvăluie nutriționistul.
Mai mult, sifonul este „în esență zahăr lichid”. Poate provoca inflamații în organism care pot face mai dificilă pierderea în greutate și vă expun riscului de boli cronice.