Petreceri cu feromoni: cum miroase „drumul” spre dragoste

0
0

Deşi pentru a ne forma o primă impresie despre o persoană ne bazăm pe observaţiile vizuale, mai nou au devenit populare petrecerile unde curajoşii singuri se pot lăsa ghidaţi de nas în descoperirea unui partener compatibil.

Aceasta este ideea din spatele petrecerilor cu feromoni, destinate persoanelor singure. În cadrul evenimentului, bărbaţii şi femeile fără pereche aleg, după miros, o persoană de sex opus pe care ar dori să o cunoscă.

Ideea acestui tip de petreceri a luat naştere în SUA şi funcţionează astfel: cei prezenţi la petrecere dorm, cu trei nopţi înainte de eveniment, îmbrăcaţi cu un tricou din bumbac pe care îl vor pune într-o pungă sigilată, pentru păstrarea mirosului, şi cu care se vor prezenta la petrecere.

Marţea trecută a avut loc prima ediţie a petrecerilor cu feromoni în Marea Britanie, unde au fost prezente peste 100 de persoane. O jurnalistă de la cotidianul The Intependent a mers şi a simţit „cu nasul ei” întreaga petrecere. 

Philippa, o femeie în vârstă de 35 de ani fidelă site-urilor de întâlniri, a declarat pentru The Independent că motivul pentru care a ales să ia parte la eveniment este faptul că „îi place să facă lucrurile diferit”.
 

Judith Prays, fondatoarea petrecerilor cu feromoni în LA, a început această afacere în urmă cu patru ani, după ce a realizat că întâlnirile online duc, de cele mai multe ori, la relaţii scurte. Răspunsul ei, în acest caz, a fost ştiinţa - s-a bazat pe cercetările lui Claus Wedekind, un cercetător biologic suedez care a descoperit în timpul unui studiu din 1995 că femeile sunt atrase de mirosul subtil „de bărbat” şi că le atrag atenţia acei masculi ale căror gene de histocompatibilitate sunt diferite de ale lor. 
 

„Petrecerile cu feromoni nu se învârt doar în jurul mirosului, ci ridică numeroase întrebări despre modalităţile noastre de a ne găsi parteneri. Acestea pun întâlnirile într-o nouă lumină şi ne fac să ne gândim la criteriile noastre de selecţie asupra cuiva”, a declarat Prays. 

image


FOTO now-here-this.timeout.com
 

Tricourile participanţilor sunt numerotate şi aşezate pe mese înşirate prin toată camera. Oamenii vin, miros, se fotografiază cu numărul tricoului „câştigător”, iar poza lor este apoi proiectată pe un perete. Acesta este un mod de a sparge gheaţa - dacă-ţi place persoana căreia i-a plăcut cum miroşi, poţi da startul la conversaţie. 
 

„Există trei feluri de tricouri. Unele miros de parcă cei care le-au purtat erau ruşinaţi de mirosul lor, aşa că au îmbâcsit tricourile de parfum, altele miros precum untul rânced, iar altele miros pur şi simplu bine”, a spus un bărbat care a luat parte la ineditele petreceri.
Citeşte şi:

Se caută bani pentru producerea în masă a orgasmatronului, dispozitivul care asigură orgasmul la comandă

Se spune că dragostea durează trei ani, dar după cât timp suntem tentaţi să ne înşelăm partenerul?

Femei care au scris istoria sexului- „Erotismul este una din bazele cunoaşterii de sine, la fel de indispensabilă ca poezia”

Mai multe - Viață de cuplu

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite