Cum devenim irezistibili în faţa sexului opus: cele mai eficiente 5 metode de seducţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum devenim irezistibili în faţa sexului opus. FOTO birla.ca
Cum devenim irezistibili în faţa sexului opus. FOTO birla.ca

Nu întotdeauna avem norocul ca persoana de care ne simţim atraşi sau ne îndrăgostim să se arate la fel de interesată de noi de la bun început. Un psiholog specializat în probleme de cuplu a identificat cele mai eficiente metode de seducţie pe care le putem folosi în jocul iubirii.

„În dragoste şi în război totul este permis”, o vorbă din popor cu care este de acord şi sexologul britanic Tracey Cox. Aceasta a identificat 5 dintre cele mai eficiente tehnici de seducţie care dau rezultate atunci când nimic altceva nu pare să funcţioneze. 

Psihologul specializat în probleme de cuplu a făcut aceste recomandări pornind de la rezultatele unui studiu recent, la care au participat 80.000 de persoane, conform căruia 48% din bărbaţi susţin că s-au îndrăgostit la prima vedere, lucru valabil pentru 28% din femei. Asta înseamnă că pentru 52% din bărbaţi, respectiv 72% din femei procesul de îndrăgostire are loc treptat. Prin urmare, unul dintre ei trebuie să fie „convins” că merită să dea relaţiei o şansă.

Cox subliniază că deşi nu există o reţetă magică pentru a-i face pe ceilalţi să se îndrăgostească de noi, numeroase studii făcute în timp au identificat că anumite tehnici de seducţie funcţionează mai bine decât altele.

1. Fiţi sociabil şi uşor de abordat

Chiar dacă am auzit adesea că o femeie atrage mai degrabă atenţia unui bărbat dacă pare greu de abordat, Tracey Cox subliniază că din punct de vedere ştiinţific lucrurile stau exact pe dos. Cu cât eşti mai sociabil şi mai deschis faţă de persoana pe care o placi, cu atât va fi aceasta mai atrasă de compania ta, conform concluziilor trase de expertul american în comportament uman David Lieberman.

Prin urmare, mult mai eficient este să găsim motive ca să stăm cât mai mult în preajma persoanei de care suntem interesaţi, până i-am câştigat atenţia şi poate chiar şi inima. Abia apoi puteţi să fiţi mai puţin disponibil, punctează sexologul britanic.

2. Răriţi momentele în care îi sunteţi alături

Odată ce v-aţi convins că i-aţi atras atenţia şi că doreşte să vă fie în preajmă, atunci puteţi să treceţi la pasul doi. Mai exact, răriţi treptat momentele în care sunteţi în preajma ei/lui, până când începe să vă simtă lipsa şi să se intereseze de absenţa voastră. Cercetătorul Robert Cialdini vorbeşte de „Principiul Absenţei”, conform căruia oamenii consideră ceva mai valoros şi îşi doresc să-l aibă mai mult abia atunci când este mai dificil de obţinut sau mai rar.

3. Favoruri mici, rezultate mari

Atunci când îi oferim cuiva o favoare, acest lucru ne face să ne simţim bine din două puncte de vedere. Ne simţim mulţumiţi de noi, dar şi mult mai apropiaţi de persoana pentru care am făcut respectivul gest. Pentru a justifica efortul pe care l-am depus, adesea idealizăm persoana pentru care am ales să facem ceva frumos. Prin urmare, ajungem să ne placă şi mai mult persoana respectivă. De aceea, este mai bine să-i determinăm să facă gesturi speciale pentru noi, pentru că astfel apare presiunea de a se ridica mereu la nivelul deja setat, de a fi persoana minunată care a inspirat astfel de gesturi, fără a mai pune la socoteală presiunea de a returna favoarea.

4. Păstraţi contactul vizual

Psihologul Zick Rubin de la Universitatea Harvard a încercat să vadă dacă dragostea poate fi măsurată ştiinţific şi a reuşit acest lucru întregistrând durata exactă de timp pe care mai multe cupluri de îndrăgostiţi au petrecut-o uitându-se unul la celalălalt. Aşa s-a descoperit că cei care sunt foarte îndrăgostiţi, s-au uitat unul la celălalt timp de 75% din timp în timpul converstaţiilor, şi erau mai puţin distraşi de oricine ar fi încercat să intervină între ei. În timpul unei conversaţii obişnuite, oamenii se privesc între 30 şi 60% din timp.

Prin urmare, dacă privim în ochi persoana de care ne simţim atraşi timp de 75%  din perioada în care purtăm o conversaţie , atunci creierul va fi păcălit. Creierul ştie că utima data când cineva s-a uitat la ei un timp atât de lung, era vorba despre dragoste. Tocmai de aceea, creierul începe să producă feniletilamină, (o substanţă chimică înrudită cu amfetamina) care ne face să ne simţim euforici atunci când ne îndrăgostim şi să avem senzaţia de fluturi în stomac.

5. Pupilometria se aplică şi în amor

Pupilometria (măsurarea diametrului pupilei) este o ştiinţă care ne poate ajuta să ne cucerim partenerul. Studiile au arătat că atunci când ne place cineva, pupilele noastre să măresc. De aceea, afirmă sexologul, în localurile romantice lumina este difuză, pentru că în locurile lipsite de lumină pupilele se dilatează. Acest lucru ne ajută să fim mai seducători, dincolo de faptul că fizic arătăm mai bine într-o astfel de lumină.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite