Diferenţa dintre cele două tipuri de orgasm masculin: cum se obţine orgasmul multiplu şi cea mai rapidă metodă de a atinge plăcerea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi atingerea plăcerii sexuale masculine pare automat legată de ejaculare, orgasmul şi ejacularea sunt două procese atât de diferite încât sunt controlate de zone diferite ale creierului şi ale sistemului nervos.

În cazul bărbaţilor, ejacularea are loc atât de aproape de timpul orgasmului încât este normal ca oamenii sa creadă că sunt parte ale aceluiaşi proces, după cum explică sexologul american Mike Hatcher.

Însă faptul că sunt acţiuni independente reprezintă „cheia” înţelegerii celor două tipuri de orgasm masculin. Mai exact, un bărbat poate să aibă orgasm fără ejaculare, numit „orgasm uscat”. Şi reversul este valabil, un bărbat poate să ejaculeze fără să aibă orgasm, subliniază psihoterapeutul specializat în probleme de cuplu pentru publicaţiaYourTango. Iar acest lucru se întâmplă adesea în timpul aşa-numitelor  „vise nocturne”. 

În anumite culturi, cum este cazul în India, mulţi bărbaţi învaţă metode care ţin de sexul tantric, graţie cărora pot ajunge la orgasm fără să ejaculeze, tocmai pentru că astfel pot atinge un nivel al plăcerii sexuale extrem de intensă.

Orgasmul fără ejaculare, mult mai intens 

Prin urmare, cele două tipuri de orgasm masculin sunt cel în care are loc şi ejacularea şi orgasmul fără ejaculare. După ejaculare se instalează perioada refractară, care constă în inexcitabilitatea nervului după excitaţie, când bărbatţii într-o perioadă de aşteptare, până când penisul îşi poate reintra în funcţiune şi recăpăta erecţia). În acest răstimp apare starea de euforie oferită de ”hormonii fericirii”, cum sunt oxitocina şi endorfinele, care inundă organismul. În perioada refractară, bărbatul nu poate să ajungă din nou la orgasm pentru o perioadă de timp. Iar dacă bărbatul ejaculează când are orgasm, această perioadă de recuperare este mult mai lungă decât în cazul în care nu ejaculează. 

De aceea, atunci când un bărbat învaţă tehnici prin care poate să atingă orgasmul fără să ejaculeze, poate să experimenteze mai multe orgasme la diferenţă de câteva minute distanţă unul de celălalt, explică sexologul american, similar cu ceea ce se întâmplă în cazul orgasmelor multiple la femeie. Atingerea acestei stări oferă un tip diferit şi intens de plăcere, care se resimte la nivelul întregului corp, nu concentrată numai în regiunea testiculelor.

Orgasmul prostatic se obţine cel mai rapid 

Mai există şi cazul în care bărbaţii pot ajunge la orgasm prin stimularea directă a prostatei, cunoscut şi ca orgasmul prostatic, când se obţine un orgasm rapid, dar intens, şi uneori se poate observa că este eliminat un lichid transparent. Masarea prostatei este o acţiune sexuală plăcută, bărbaţii ajungând la orgasm foarte uşor prin stimularea acestei glande, care se poate face atât din exterior, prin stimularea perineului, sau prin rect. 

Cea mai întâlnită metodă pentru a ajunge la orgasm prin stimularea prostate este masarea glandei cu degetul, prin anus. Prostata, care poate fi considerată un punct G al bărbaţilor, este relativ uşor de găsit, la câţiva centimetri deasupra anusului, pe peretele dinspre pelvis. Este de mărimea unei nuci. Pentru a ajunge la orgasm, prostate trebuie masată încet, în jos. Nu foarte mulţi bărbaţi sunt dispuşi să încerce însă o astfel de experienţă, din cauza reţinerilor faţă de modalitatea prin care se face stimularea prostatei.

Bineînţeles, pentru ca un bărbat să poată experimenta moduri diferite de a ajunge la plăcere nu numai că trebuie să deprindă anumite tehnici, dar trebuie să existe şi o bună comunicare şi o compatibilitate cu partenera, fiind nevoie de conectare emoţională, de concentrare, dar mai ales de a fi deschis la noi experienţe sexuale, punctează sexologul. 

Viață de cupluPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite