Alimente care îţi stârnesc dorinţa sexuală

0
0

Ceea ce mâncăm are un impact mare asupra activităţii sexuale. Deşi este adevărat că cel mai bun mod de a stimula libidoul este o dietă sănătoasă şi menţinerea unei greutăţi adecvate, există anumite alimente cu efect afrodisiac.

Unele dintre acestea sporesc activitatea hormonilor sexuali masculini şi feminini, în timp ce altele îmbunătăţesc starea de spirit sau stimulează producţia de spermă. Însă cele mai importante joacă un rol critic în creşterea fluxului de sânge din organism şi, implicit, creşterea performanţelor sexuale.

Pepene verde

Pepenele este bogat în citrulină, un aminoacid care ajută la îmbunătăţirea fluxului sanguin la nivelul inimii şi al organelor genitale, dar şi în restul corpului. Citrulina este eficientă în relaxarea vaselor de sânge, producând un efect similar cu al medicamentului Viagra.

Ciocolată neagră

Mult timp s-a spus că este un afrodisiac, astfel că un studiu din 2006, publicat în „Jurnalul  Medicinei Sexuale“, a descoperit că femeile care mănâncă ciocolată în fiecare zi sunt mult mai active sexual în comparaţie cu cele care nu consumă acest desert. Motivul este că ciocolata neagră conţine atât serotonină, care îmbunătaţeşte starea de spirit, cât şi feniletilamină, substanţă care se produce în mod spontan în corp atunci când ne îndrăgostim.

Sparanghel

Sparanghelul este bogat în acid folic, o vitamină B care ajută la creşterea producţiei de histamină. Nivelurile optime ale histaminei joacă un rol esenţial în apetitul sexual la bărbaţi, dar şi la femei.

Stridii

Stridiile sunt pline de zinc, esenţial în producerea de testosteron şi în menţinerea spermatozoizilor sănătoşi. Desigur, ai putea lua un supliment cu zinc, dar nu este la fel de gustos! Stridiile stimulează şi dopamina, un hormon care duce la creşterea libidoului atât la bărbaţi, cât şi la femei.

Nuci

Toate nucile au un rol important în sprijinirea libidoului deoarece conţin niveluri ridicate de acizi graşi esenţiali, care sunt critici pentru producerea de hormoni de care avem nevoie pentru a fi activi sexual.

Ouă

Sunt bogate în vitaminele B5 şi B6 care sunt esenţiale pentru menţinerea unor niveluri hormonale echilibrate şi reducerea stresului.

Peşte

Cele mai multe tipuri de peşte (în special macroul şi somonul) conţin cantităţi mari de acizi graşi Omega-3, ce stimulează sistemul nervos şi circulaţia.

Banane

Bananele conţin bromelaină (la fel ca ananasul). Există unele dovezi că bromelaina creşte libidoul la bărbaţi, deşi nu se ştie exact de ce. Bananele contribuie şi la creşterea nivelului general de energie al organismului.

Usturoi

Deşi lasă o respiraţie urât mirositoare, usturoiul conţine alicină, un compus despre care se spune că ajută la creşterea fluxului sanguin către organele sexuale.

Alimente care îi ajută în special pe bărbaţi

Broccoli

Ajută la creşterea libidoului la bărbaţi (deşi poate avea un efect opus la femei), datorită conţinutului de indol-3-carbinol, un compus care ajută la reducerea nivelului de estrogen.

Ţelina

Telina crudă stimulează producerea de androsteron, un hormon inodor eliberat prin transpiraţia masculină. Acesta acţionează ca un feromon, atrăgându-le pe femei.

Friptura

Puţine alimente sunt mai bune decât friptura în stimularea testosteronului, pentru că aceasta este bogată în proteine, fier, magneziu şi zinc. Consumaţi carne slabă de vită la grătar, sau friptă, pentru a obţine cele mai bune rezultate.


Alimente care le ajută pe femei

Cele mai bune alimente care stârnesc dorinţa sexuală la femei sunt cele care cresc nivelul de estrogen, hormonul sexual feminin. În timp ce multe dintre alimentele care stimulează libidoul la bărbaţi au un efect similar la femei, unele, cum ar fi broccoli, pot diminua nivelul de estrogen.

Soia

Un studiu din 2008 a arătat că soia, consumată în fiecare zi, le poate stimula pe unele femei, aparent datorită conţinutului mare de fitoestrogeni.

Mai multe - Viață de cuplu

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite