VIDEO Rachetă SpaceX, lansată cu succes. Elon Musk trimite alți patru astronauți în spațiu

0
Publicat:

SpaceX a trimis cu succes alți patru astronauți pe Stația Spațială Internațională, aducând astfel numărul total al persoanelor trimise în spațiu la 42. Misiunea este a 11-a cu pasageri a companiei lui Elon Musk și s-a desfășurat în parteneriat cu NASA. 

SpaceX a trimis, anterior, alte 38 de persoane în spațiu. FOTO Profimedia
SpaceX a trimis, anterior, alte 38 de persoane în spațiu. FOTO Profimedia

Stația Spațială Internațională (ISS) a primit un nou echipaj format din astronauți reprezentând patru națiuni și agenții spațiale diferite, care au pornit într-o misiune care se așteaptă să dureze peste șase luni.

Astronauții au fost lansați la bordul capsulei SpaceX Crew Dragon Endurance, ca parte a misiunii Crew-7, de la Centrul Spațial Kennedy al NASA din Florida. Din echipaj fac parte Jasmin Moghbeli de la NASA, care îndeplinește funcția de comandant al misiunii, Andreas Mogensen de la Agenția Spațială Europeană (ESA), Satoshi Furukawa de la Agenția Japoneză de Explorare Aerospațială (JAXA) și Konstantin Borisov de la Roscosmos, agenția spațială rusă, scriu jurnaliștii CNN.

A opta colaborare între SpaceX și NASA

Această misiune este semnificativă deoarece marchează cel de-al optulea zbor operat de NASA și SpaceX în cadrul programului de echipaj comercial și reprezintă cel mai divers echipaj SpaceX la nivel internațional de până acum.

Astronauții vor efectua o serie de experimente în timpul șederii lor pe ISS, printre care se numără investigarea riscului potențial de dispersie a bacteriilor și ciupercilor din misiunile spațiale conduse de oameni, analizarea undelor cerebrale ale astronauților în timpul somnului și studierea formării de biofilme în apele reziduale.

Cine sunt astronauții trimiși în spațiu de Elon Musk

Comandantul Jasmin Moghbeli, născută în Germania din părinți iranieni, dar care consideră New York-ul orașul ei natal, și-a exprimat entuziasmul și onoarea de a face parte din echipajul internațional. Ea a subliniat importanța unității și a cooperării, așa cum este reprezentată de steagurile diferitelor națiuni de pe costumele astronauților și de emblema misiunii creată de echipaj.

Konstantin Borisov, cosmonautul rus, face parte din misiune datorită unui acord de schimb de locuri încheiat între NASA și Roscosmos, în ciuda tensiunilor tot mai mari dintre Statele Unite și Rusia din cauza războiului actual din Ucraina. Atât Borisov, cât și NASA au subliniat că tensiunile terestre nu au afectat cooperarea actuală a țărilor în spațiu.

Misiunea Crew-7 îi include, de asemenea, pe astronauții experimentați Andreas Mogensen, originar din Copenhaga, cu un doctorat în inginerie aerospațială, și Satoshi Furukawa, un medic din Kanagawa, Japonia. Amândoi au mai fost în spațiu și și-au împărtășit anticiparea pentru activitățile științifice și experiența unică de a fi pe ISS.

Odată ce astronauții Crew-7 vor ajunge pe ISS, ei vor prelua operațiunile de la astronauții SpaceX Crew-6, care se află pe stația spațială din luna martie. La jumătatea lunii septembrie, echipajul stației spațiale îi va primi, de asemenea, pe astronautul NASA Loral O'Hara și pe cosmonauții Oleg Kononenko și Nikolai Chub, lansați la bordul capsulei rusești Soyuz MS-24.

Misiunea Crew-7 subliniază importanța colaborării internaționale în domeniul explorării spațiale și angajamentul continuu față de cercetarea științifică în beneficiul umanității. În ciuda tensiunilor geopolitice de pe Pământ, cooperarea dintre națiuni în spațiu continuă să prospere, simbolizând o viziune comună asupra viitorului și potențialele realizări care pot fi obținute atunci când se lucrează împreună.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite