Streamago Social, cea mai bună aplicaţie de transmisiuni în direct pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Streamago Social permite utilizatorilor să transmită în direct pe Facebook audio sau video
Streamago Social permite utilizatorilor să transmită în direct pe Facebook audio sau video

Periscope şi Meerkat au redeschis sezonul aplicaţiilor de broadcasting prin care poţi face transmisiuni în direct pe internet doar cu telefonul. De curând a fost lansată o aplicaţie dorită de mulţi, care se conectează direct la Facebook şi face transmisiuni live acolo.

Streamago Social e creată de compania italiană Tiscali şi e o extensie a serviciilor de streaming pe care le oferă cei de la Streamago. Streamago Social se diferenţiază de alte servicii de acest tip din faptul că se conectează la Facebook şi putem transmite pe profilul nostru, în direct, de oriunde. Dacă Periscope şi Meerkat se conectează cu Twitter, Streamago Social poate face acest lucru pentru o audienţă mai mare în România, cu ajutorul Facebook.

Streamago Social e o aplicaţie destul de simplă. Se conectează la Facebook, iar pe ecran apar două butoane mari de Live Video şi Live Radio. Astfel, pentru cei pasionaţi, puteţi transmite în direct pe Streamago cu video (disponibil în trei niveluri de calitate) sau audio.

Streamago

Înregistrările nu se salvează decât pe Facebook, nu şi în aplicaţia dedicată de iPhone, iar ele nu vor dispărea de pe profilul vostru după transmisiunea înregistrării live. Un avantaj e că Streamago nu trimite către un player extern al Facebook, ci se integrează cu succes în interfaţa News Feed-ului reţelei sociale.

Aplicaţia a devenit un succes în magazinul online al Apple, fiind selectată de către editorii companiei şi prezentată ca una recomandată.

Momentan, Streamago Social e disponibilă doar pe iOS, dar va sosi în curând şi pe Android. De asemenea, pentru desktop există o versiune care e construită ca o aplicaţie de Facebook.

Streamago

Varianta de iOS poate fi descărcată de aici.

Fereastra pentru desktop poate fi accesată aici.

Pagina oficială de Facebook a Streamago. 

Streamago pe desktop

Streamago

Periscope şi Meerkat, aplicaţiile care au dat (re)startul

Meerkat şi Periscope permit oricărui utilizator cu internet mobil sau conectat la WiFi să transmită în direct ceea ce vede, ceea ce face sau un eveniment sportiv. Tot ce trebuie să aveţi este un telefon mobil de la Apple şi internet mobil.

Aplicaţiile permit oricui să devină un mic regizor în cazul evenimentului. Ele acţionează din trei apăsări pe ecran - deschiderea aplicaţiei, selectarea camerei şi începerea filmării.

Meerkat e cea mai populară aplicaţie de pe Twitter în momentul de faţă, numeroşi oameni o folosesc pentru transmisiuni. Am putut vedea cadre de dinaintea emisiunii lui Jimmy Kimmel, iar tot în reţea descoperim şi o serie de alte vedete. Momentan, Meerkat, dar şi Periscope sunt un areal destul de ciudat. Cei mai populari utilizatori sunt vedetele sau jurnaliştii de tehnologie sau utilizatori care-şi prezintă viaţa de zi cu zi acolo.

Meerkat poate fi descărcat de aici. 

Testaţi Periscope la această adresă. 

Cum a crescut Meerkat din nimic

Meerkat a ajuns la peste 300.000 de utilizatori şi creşte cu 30% în fiecare zi. În fiecare zi, noi şi noi branduri vor să intre în aplicaţie pentru a se adresa publicului tânăr. Red Bull, Starbucks, Miami Dolphins sau BuzzFeed au deja conturi pe Meerkat.

Până acum, utilizatorii au apreciat simplitatea aplicaţiei şi faptul că putem face transmisiuni cu un singur buton. Meerkat s-ar putea complica în momentul când va începe să răspundă la cerinţele publicului, care vrea mai multe caracteristici. Simplitatea a dus la evoluţia aplicaţiei.

Alte aplicaţii de streaming

Ustream.tv 

E una dintre aplicaţiile cele mai cunoscute şi mai vechi din domeniul acesta. Spre deosebire de Periscope, Meerkat sau Streamago, nu foloseşte o integrare cu vreo reţea socială, ci propriul site, deoarece există şi acces premium. 

Aplicaţia mobilă e disponibilă pentru iPhone şi Android, dar putem să transmitem doar 30 de zile fără să plătim. Planurile plătite încep de la 99 la 999 de dolari pe lună şi sunt destinate profesioniştilor, care vor să transmită pe internet de peste tot. Aşadar, nu e o concurenţă serioasă pentru alte aplicaţii, din cauza conturilor premium. 

Twitch TV 

Platforma cumpărată de Amazon e disponibilă tututor, dar e folosită în special de gameri. Practic, dacă te joci, poţi să transmiţi în direct pe internet ecranul în care eşti să şi primeşti comentarii în timp real de la oameni. 

Bambuser

Nu se integrează cu Facebook, dar e folosită deseori la proteşte şi alte evenimente de acest fel. În timpul protestelor de la Bucureşti existau mai multe stream-uri paralele din Piaţa Universităţii. Avantajul Bambuser e că permite comentarii în timp real şi că transmisiunea poate fi embedded în diverse site-uri. 

Tehnologie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite