Schneider Electric anunță soluții de protecție pentru sistemele fotovoltaice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Schneider Electric prezinta două soluții de protecție la suprasarcină și la scurtcircuit, pentru instalațiile fotovoltaice – una în care elementele de protectie sunt disjunctoare (sau „siguranțe automate”), iar cealaltă în care elementele de protecție sunt separatori cu siguranțe fuzibile.

FOTO Schneider Electric
FOTO Schneider Electric

Ambele tipuri de echipamente protejează instalația fotovoltaică atât la suprasarcină, cât și la scurtcircuit. Diferența este ca, în caz de defect, siguranță fuzibilă trebuie înlocuită pentru a repune instalația în funcțiune, pe când la cea automată este suficientă o rearmare. Protecțiile trebuie instalate împreună cu un separator de sarcină, care va permite întreruperea circuitului pentru lucrări de întreținere.

Pe lângă protecția la suprasarcină și scurtcircuit, Schneider Electric recomandă, de asemenea, instalarea unor descărcătoare, pentru a asigura protecția împotriva supratensiunilor de origine atmosferică. Descărcătoarele Schneider Electric sunt echipamente de curent continuu, dedicate instalațiilor fotovoltaice.

Un descărcător protejează instalația în care este montat, pe o lungime a traseului de aproximativ 10 metri. În cazurile în care circuitul are o lungime mai mare de 10 metri, este recomandată instalarea unui descărcător suplimentar (sau a mai multor descărcătoare), astfel încât să nu fie depășită această distanță.

Cum majoritatea instalațiilor fotovoltaice - inclusiv traseele conductorilor - sunt în exterior, Schneider Electric recomandă cofretele Kaedra, cu grad de protecție IP65.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite