Rezoluţiile tehnologice de Anul Nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Începutul de an este momentul perfect pentru a face cuăţenie în conţinutul postat FOTO memecenter.com
Începutul de an este momentul perfect pentru a face cuăţenie în conţinutul postat FOTO memecenter.com

Ca la fiecare început de an, ne pregătim, sau cel puţin sperăm, să îmbunătăţim anumite aspecte din viaţa noastră. Majoritatea schimbărilor pe care ni le dorim ţin de sănătate sau de diete, de echilibrarea vieţii de familie cu jobul. Câteva rezoluţii utile ţin însă de tehnologie şi merită încluse pe lista de lucruri care trebuie făcute în anul nou început.

Organizarea este unul dintre cele mai importante aspecte ale vieţii digitale pe care o ducem, indiferent dacă ne place sau nu. Ne va ajuta să economisim timp, pe care-l putem investi în alte activităţi.

Pentru aceasta, organizarea activităţilor online va face nu numai mai eficientă utilizarea fluxului de informaţii la care ne expunem, ci va da şi forma pe care o dorim amprentei noastre digitale. Mashable recomandă opt rezoluţii extrem de utile în acest sens.

ü  De curăţat tastatura

tastatura

După un an întreg de lucrat la tastatură, multe pizza comandate la birou şi hârtii mototolite aruncate peste tot, particulele-martor din interiorul tastaturii pot spune o întreagă poveste, în bacterii. Este momentul perfect de curăţare a reziduurilor lui 2012 din tastatură.

Cu avantajul net că va arăta ca nouă, pe lângă faptul că va vor dispărea toate dovezile bacteriene ale sandvişurilor dintr-un an întreg.

ü      De făcut toate pozele digitale

Nu mai este deloc nevoie de vechile cutii de pantofi pline cu fotografii, nu în 2013. Toate imaginile suvenir vor ocupa mult mai puţin loc într-un fişier din computer decât în cutiile din dulap. În plus, pot fi salvate în cloud, în siguranţă de orice accident care ar afecta „sănătatea” hard disc-ului. Vor fi şi mai uşor de găsit, odată organizate pe evenimente, perioade şi, respectiv, vacanţe.

ü       De verificat toate e-mailurile

Această rezoluţie poate părea greu de realizat pentru mulţi oameni, cu atât mai greu cu cât sunt proprietarii unui număr mai mare de conturi. După ce ne-am înscris la o mulţime de alerte care aterizează în e-mail şi suntem incluşi în numeroase liste de newsletters, inbox-ul are toate şansele să arate extrem de încâlcit atunci când căutăm mesajele cu adevărat importante.

Pentru aceasta, o rezoluţie foarte utilă este promisiunea către sine de a face curăţenie în mesajele primite.

ü       De setat filtre de securitate pe toate reţelele sociale

Am citit anul acesta despre o mulţime de modificări ale setărilor de securitate de pe cele mai des folosite reţele sociale. De aceea, începutul anului este momentul perfect pentru a ne asigura că informaţiile pe care le facem publice pe reţelele sociale sunt cele dorite şi că nu dezvăluim mai multe decât am dori să vadă lumea.

ü       De făcut curăţenie în urmele digitale

Mulţi internauţi au un anumit blog pe care l-au început, s-au jucat cu toate setările, au postat conţinut, iar apoi nu s-au mai logat deloc. Pentru a vă asigura că, dacă un potenţial angajator vă caută pe Google, aceste experimente nuţi vor ateriza pe ecran, este momentul să dezactivaţi conturi vechi şi expirate. Chair dacă aceasta implică etapele plictisitoare de a reseta parole pe care  nu le mai ţineţi minte. Internetul nu uită niciodată nimic, spre deosebire de noi. Conţinutul generat de noi online va deveni adecvat şi relevant pentru orice utilizator care ne caută.

ü      De şters aplicaţii defolosite

aplicatii smartphone

Este momentul să ştergem aplicaţiile pe care nu le-am folsit de luni întregi, şansele să revenim la ele sunt inexistente, iar spaţiul de pe dispozitive nu este nelimitat. Chiar aspectul capacităţii nu este o problemă, gadget-urile for performa mult mai eficient dacă nu au deschise zeci de aplicaţii pe care nici nu le mai ţinem minte.

Aceeaşi rezoluţie este valabilă şi pentru computerul personal, ştergeţi fişierele care nu vă mai folosesc. La modul ideal, o formatare şi reinstalarea sistemului de operare sunt cele mai bune metode de a ne asigura de performaţa la capacitate maximă a dispozitivului.

ü       De renunţat la hârtie

Acesta este, cu siguranţă, anul la care putem renunţa la consumul de hârtie şi să contribuim, simultan, la prelungirea vieţii copacilor. Toţi oamenii care deţin un laptop, o tabletă şi/sau dispozitive mobile inteligente au toate argumentele tehnologice necesare pentru a renunţa la hârtii.

Toate facturile pot fi plătite online, iar documentele importante pot fi accesate de pe toate dispozivitivele de care am avut grijă să ne înconjurăm. Actele vechi pot fi, de asemenea, convertite: scanate şi salvate digital, vor fi mult mai în siguranţă decât pe hârtie; sau, cel puţin, vor constituii copii de încredere pentru orice eventualitate.

ü      De ieşit afară

Deşi cei mai mulţi utilizatori de gadget-uri sunt într-adevăr pasionaţi de ele şi le vor accesibile în orice moment, una dintre rezoluţiile importante ale anului 2013 trebuie să fie pauza de ele. Aerul proaspăt şi interacţiunile directe ar trebui să constituie o prioritate. Nu este nevoie să stăm lipiţi de laptop sau de tabletă atât de mult cât avem impresia că este trebuie.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite