Turiştii de pe pârtiile româneşti au schimbat anul cu zăpadă artificială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii au putut schia de Revelion pe majoritatea pârtiilor din Azuga FOTO Adevarul
Turiştii au putut schia de Revelion pe majoritatea pârtiilor din Azuga FOTO Adevarul

Stratul de zăpadă s-a subţiat în ultimele zile la munte, dar oamenii care au ales aceastp destinaţie pentru a petrece Revelionul pot să se bucure de zilele de vacanţă pe pârtie, pentru că administratorii domeniilor schiabile au compensat lipsa ninsorilor din această perioadă cu tunurile pentru zăpadă artificială.

Pe Valea Prahovei, unele pârtii au fost chiar închise, dar s-a putut schia pe cele dotate cu tunuri de zăpadă.

În staţiunea Azuga sunt practicabile pârtiile Sorica, Cazacu Şcoală şi Cazacu Variantă. În schimb, pârtiile Sorica Sud, La Stână şi Cazacu sunt închise, a declarat administratorul domeniului schiabil al staţiunii, Vasile Rechea, citat de realitatea.net.

Acesta a precizat că pe pârtiile din Azuga care sunt deschise stratul de zăpadă măsoară între 30 şi 70 de centimetri, în condiţiile în care noaptea trecută au fost puse în funcţiune tunurile care produc zăpadă artificială.

Câteva sute de turişti au petrecut Revelionul pe pârtie, la Azuga, unde primăria localităţii a organizat petrecerea dintre ani la baza domeniului schiabil, cu toate condiţiile. Nocturna a funcţionat, iar DJ-ii au animat petrecerea. Nu au lipsit focurile de artificii şi şampania.

Pârtiile din Buşteni

Turiştii aflaţi la Buşteni pot schia fără probleme pe pârtiile Kalinderu 1 şi Kalinderu 2, unde funcţionează, de asemenea, tunurile de zăpadă artificială, conform informaţiilor oferite de administratorul de la Kalinderu, Ion Vasilescu. 

În plus, aici este deschis si parcul de distracţii de la baza pârtiilor. Aproape o mie de turişti se află pe pârtii zilele acestea. Cu excepţia nopţii de Revelion, când pârtiile au fost închise, chiar şi cele cu instalaţie pentru iluminare nocturnă.

Primăria Sinaia nu le-a oferit turiştilor focuri de artificii

Turiştii din Sinaia pot schia pe Valea Dorului şi Valea Soarelui, aflate la 2.000 de metri altitudine. Pârtia Nouă, amenajată sub traseul telegondolei care urcă la Cota 1.400, este închisă din cauză că nu este zăpadă suficientă, conform informaţiilor de la ofiţerul de presă al Primăriei Sinaia, Mădălina Roşu.

Stratul de zăpadă de pe pârtiile de mare altitudine depăşea depăşea o jumătate de metru în urmă cu două săptămâni, dar s-a subţiat considerabil. Se poate schia totuşi, au declarat reprezentanţii Salvamont Sinaia.

Primăria Sinaia nu a organizat sărbătorirea Anului Nou pe pârtii, dar turiştii care au ales să vină aici au avut totuşi parte de focuri de artificii, organizate de hotelierii din staţiune care au avut aprobări în acest sens.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite