REVIEW Allview P6 Quad - Allview a experimentat cu procesorul quad-core şi ecranul HD, iar rezultatul nu e rău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Allview P6 Quad este succesorul celui mai popular smartphone al companiei braşovene, P6 Stony. Terminalul dual-sim vine cu un procesor quad-core şi cu un ecran impresionant.

Design

Observând succesul lui P6 Stony, cei de la Allview au decis să nu schimbe absolut nimic în ceea ce priveşte designul acestui telefon. P6 Quad core a primit numai o serie de îmbunătăţiri hardware, lucru care i-ar putea ajuta pe braşoveni să îl transforme într-un succes.

Să începem cu dimensiunile. Smartphone-ul cântăreşte 132 de grame. Are 135 mm lungime, 70 mm lăţime şi 8,6 mm grosime. P6 Quad este un telefon subţire şi uşor care nu incomodează în buzunar. Ecranul de 4.65 inci este înconjurat de un bezel negru destul de gros care ar putea să-I deranjeze pe unii utilizatori.

Forma terminalului este una clasică, cu linii drepte şi colţuri uşor rotunjite. Marginile şi partea de jos din spate sunt metalice de culoare negru-onix iar carcasa din spate este dintr-un plastic cu o textură specială care oferă o senzaţie plăcută atunci când ţinem telefonul în mână.

Elegant şi curat

Cei de la Allview au decis să păstreze aspectul curat şi elegant al P6 Stony şi nu şi-au aplicat numele sau logo-ul companiei pe partea din faţă. În schimb, sigla Allview apare gravată pe carcasa de plastic din spate iar pe marginea metalică de jos găsi inscripţia „P6 Quad“.

Camera foto de 8 megapixeli este situată uşor spre partea stângă şi este destul de proeminentă, însă nu deranjează la atingere, iar difuzorul îl găsim pe partea metalică de pe spate, central.

image

Pe marginea din stânga găsim butonul de „Power“ (o alegere cel puţin ciudată) iar pe cea din dreapta găsim butoanele pentru volum. Slotul micro USB este situat în partea de sus, iar mufa jack în partea de jos (din nou, o alegere cel puţin ciudată).

Per total, designul smartphone-ului românesc este plăcut şi elegant iar senzaţia oferită este una premium.

Hardware

Înainte să continuu review-ul, vă voi prezenta specificaţiile tehnice ale P6 Quad. Smartphone-ul se remarcă printr-un procesor Cortex A7 cu patru nuclee, tactat la 1,2 Ghz, GPU Power VR SGX 544/Open GL ES 2.0 şi memorie internă de 1 GB RAM. Spaţiul de stocare este de 4 GB (extensibil prin card microSD) şi terminalul are două camere – una de 8 MP pe spate şi una frontală de 1 MP. Bateria este de 2.100 mAh. Ecranul de 4,65 inci este de tip Super AMOLED şi are o rezulţie HD (1280x720).

Display

Ecranul P6 Quad este acelaşi ca şi cel al P6 Stony. Tehnologia Super Amoled oferă display-ului de 4,65 inci culori vii, contrast puternic şi luminozitate foarte bună. Rezoluţia este 1280x720 şi desitatea pixelilor este de 320 ppi.

Vorbind de culori vii, trebuie să menţionez că nuanţele sunt destul de supra-saturate. Eu am apreciat acest lucru, însă au existat colegi care s-au arătat deranjaţi de acest lucru.

image

Această supra-saturare constituie un avantaj când vine vorba de jocuri sau de clipuri video, dar poate fi înşelătoare în cazul fotografiilor.

Performanţă

Allview P6 Quad se descurcă bine la capitolul performanţă. Procesorul Cortex A7 nu este cel mai rapid de pe piaţă însă, în combinaţie cu memoria RAM de 1 GB îşi face treaba.

Am folosit smartphone-ul la diverse sarcini, de la browsing pe internet şi pe reţele sociale, la aplicaţii şi jocuri. Nu am întâmpinat niciun fel de problemă.

P6 Quad oferă o experienţă plăcută de browsing, lipsită de timpi morţi. Paginile se încarcă foarte rapid şi trecerea de la un tab la altul este foarte rapidă. Aplicaţiile rulează fără probleme şi telefonul nu s-a blocat în timpul săpătmânii în care l-am avut în teste.

Smartphone-ul Allview se descurcă foarte bine şi la capitolul jocuri. Deja clasicul Temple Run rulează fără nicio problemă şi chiar şi jocurile mai pretenţioase, precum Real Racing 3, pot fi jucate fără probleme. Trebuie să menţionez că Real Racing a forţat sistemul puţin şi au existat momente în care jocul sacada. Totuşi, experienţa a fost una plăcută. Am apreciat la Allview P6 Quad faptul că nu se încinge.

Autonomie

Am fost destul de surprins de autonomia bateriei în cazul P6 Quad, fiind obişnuit cu ideea că acesta este „călcâiul lui Ahile“ pentru toate companiile româneşti de electronice.

image

P6 Quad rezistă chiar şi două zile dacă nu este butonat excesiv. Ce înseamnă asta? Verificat e-mailuri şi reţele sociale, cam 20 de minute de jocuri şi o oră de apeluri. Toate astea cu luminozitatea la maximum şi cu notificările şi actualizările pornite.

În cazul unei folosiri mai intense (mult browsing, 40 de minute de jocuri şi câteva sesiuni de Youtube) bateria a făcut faţă cu brio unei zile întregi.

Conectivitate

La capitolul conectivitate observăm, în primul rând, faptul că smartphone-ul vine cu două sloturi pentru cartele SIM. În rest avem la dispoziţie opţiunile clasice: conectivitate 3G, WiFi şi GPS.

Viteza de descărcare prin WiFi este bună şi aplicaţiile se downloadează destul de repede. GPS-ul este precis şi nu a creat probleme.

Camera foto şi difuzorul

Camera foto principală de 8 MP se descurcă foarte bine în condiţii de lumină. Reproducerea culorilor este este destul fidelă, contrastul este bun şi imaginile sunt clare.

Totuşi, în condiţii de lumină scăzută, telefonul devine aproape inutil. Senzorul are o sensibilitate ISO 400, insuficientă pentru realizarea unor cadre cât de cât decente în la lumină slabă. Atunci când nu sunt pline de zgomot, fotografiile sunt lipsite de focalizare sau foarte mişcate.

image

Camera mai este capabilă să facă fotografii în modul HDR şi poate filma clipuri cu rezoluţia de 1080p. Filmările sunt decente şi trecerea focalizării de la un subiect la altul este rapidă. Smartphone-ul nu excelează la capitolul stabilizare.

Despre camera frontală nu pot fi spuse foarte multe lucruri. Senzorul de 1 MP te poate ajuta dacă vrei să comunici prin Skype. Difuzorul este surprinzător de puternic şi reuşeşte să scoată sunete clare. Şi bass-ul este decent reprezentat. În cutie, braşovenii au inclus şi o pereche de căşti care, cu toate că nu sunt premium, scot decent sunetul.

Software

Marea problemă a P6 Quad vine din partea de software. Smartphone-ul Allview funcţionează pe platforma Android 4.1.2 Jelly Bean însă braşovenii i-au adus câteva modificări.

Mai exact, ei au instalat un launcher special, numit Berri UI, care schimbă aspectul elementelor grafice ale interfaţei.

Problema cu acest launcher este că  face ca telefonul să pară mult mai puţin performant decât este. De exemplu, atunci când intrăm în meniul de aplicaţii am observat un mic delay.

Şi trecerea de la un ecran la altul este greoaie dacă selectăm unul dintre modurile de tranziţie mai complexe. Cei de la Allview ar fi trebuit să  renunţe la acest pachet de teme şi să fi lăsat la alegerea clienţilor dacă vor sau nu o astfel de interfaţă.

În afară de Berri UI, P6 Quad vine cu o serie de aplicaţii preinstalate. Avem astfel o versiune trial a antivirusului Bitdefender, o aplicaţie pentru ştiri şi suita Office Suite Viewer.

Citeşte şi: REVIEW Allview A4All - un telefon cu Android pentru un buget cu adevărat mic

Preţ

Smartphone-ul P6 Quad poate fi achiziţionat pentru suma de 1.499 lei. Preţul nu este foarte mare pentru un dispozitiv cu procesor quad-core, însă există oameni care nu sunt dispuşi să dea aceşti bani pentru un terminal de la un producător autohton.

Totuşi, ţinând cont de faptul că este un telefon dual-sim, P6 Quad ar putea avea succes la public

Plusuri

  • performanţă bună
  • ecranul S-AMOLED
  • autonomie mare

Minusuri

  • marginea foarte groasă care înconjoară ecranul
  • aplicaţiile suplimentare pe care le-a instalat Allview

L-am cumpăra?

Experienţa mea cu smartphone-ul Allview P6 Quad a fost una plăcută. Am apreciat că, în ciuda bloatware-ului instalat de companie, telefonul nu s-a blocat şi nu s-a încins. 

Nu am întâlnit aplicaţii care să nu meargă şi ecranul îl face foarte bun pentru jocuri. Poate dacă preţul ar fi ceva mai mic (1.300 lei, de exemplu), l-aş cumpăra cu siguranţă.

Citeşte şi alte review-ul Tech Adevărul:

REVIEW BlackBerry Q10 - tastatura fizică trăieşte mai departe pe noul telefon BlackBerry, iar fanii vor fi mulţumiţi

REVIEW Acer Iconia W700 - o tabletă premium elegantă, cu autonomie mare, dar şi cu anumite probleme

REVIEW Evolio Evotab HD, tabletă românească ieftină şi rapidă

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite