REVIEW Evolio Evotab HD, tabletă românească ieftină şi rapidă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tableta de 7 inci Evolio Evotab HD a fost lansată pe piaţă luna trecută. Gadgetul se remarcă prin preţul mic (479 lei) şi designul atrăgător.

Design

Cei de la Evolio susţin că Evotab HD este cea mai subţire tabletă românească. Dispozitivul cântăreşte 330 de grame şi are o grosime de 9,3  mm. Tableta este bine îmbinată şi se ţine bine în mână. Designul este simplu, dar elegant. Colţurile sunt rotunjite iar partea din faţă este complet neagră. Partea din spate este cenuşie şi este acoperită cu o vopsea cauciucată care oferă o senzaţie plăcută. Partea superioară este argintie şi creează un contrast plăcut.

Camera foto este situată în partea stângă-sus, central este slotul pentru card microSD iar difuzorul este poziţionat la bază. Tot pe spate găsim inscripţionată denumirea tabletei dar şi logo-ul companiei Evolio. Carcasa este din plastic.

Pe marginea superioară sunt toate porturile iar pe laterala din dreapta obsevăm trei butoane – cel de blocare şi două pentru volum. Evotab HD a fost gândită pentru utilizarea pe verticală aşa că butoanele de volum ar putea crea confuzie când este ţinută pe orizontală.

Şi poziţionarea difuzorului poate fi problematică atunci când tableta este folosită în modul „landscape“. Mâna îl acoperă în totalitate.



Caracteristici tehnice

Evolio Evotab HD are un ecran de 7 inci cu rezoluţie 1024x768. Culorile sunt vii însă se simte lipsa tehnologiei IPS, unghiul de vizualizare nu este foarte mare. Ecranul capacitiv are o sensibilitate crescută şi nu a creat deloc probleme.  

evotab HD 2

Pe interior găsim un procesor dual-core bazat pe arhitectura ARM Cortex A9, tactat la 1,5Ghz. Procesorul grafic este unul dual core Mali 400 şi tableta are o memorie RAM de 1GB. Spaţiul de stocare este 8GB şi poate fi extins cu până la 32GB prin cardul MicroSD. Evotab HD oferă o experienţă de browsing plăcută, iar paginile se încarcă şi se derulează rapid. Nu există lag când vine vorba accesarea aplicaţiilor şi nu mi s-a întâmplat ca tableta să se blocheze. 

La partea de gaming, Evotab HD se descurcă bine cu jocuri casual precum Temple Run, Angry Birds sau Fruit Ninja însă jocurile mai solicitante (Iron Man 3, de exemplu) sacadează.

Trebuie specificat că jocurile încing tableta. Aceasta se încălzeşte destul de tare în partea din stânga sus. Dimensiunile reduse nu au venit fără sacrificii.

La capitolul conectivitate Evolio  Evotab HD este cam sărăcăcioasă. Dispune de  conexiune Wi-Fi. Nu dispune de Bluetooth, nici de GPS. În rest găsim un port micro USB, mini HDMI şi micro HDMI. La portul micro USB, cu ajutorul unui adaptor special (care trebuie achiziţionat separat) se poate conecta un modem 3G, maus sau tastatură. Trebuie specificat aici că tableta nu se încarcă prin portul USB ci are un slot special, ca cel găsit pe telefoanele mai vechi.

evotab HD 2

Bateria este de 3600 mAh şi oferă o autonomie mediocră. Cu luminozitatea la maximum şi cu WiFi şi sincronizare activate, Evotab HD rezistă la trei ore de browsing continuu. Cu luminozitatea la jumătate şi cu utilizare medie, utilizatorii pot obţine în jur de patru ore. Cei care vor tableta mai mult pentru jocuri trebuie să ştie că nu vor reuşi să se bucure de ea mai mult de două ore.

Tableta dispune de două camere foto. Cea principală are o rezoluţie de 2MP iar cea frontală este de 0,3MP. La acest capitolul nu străluceşte, însă nici aşteptările nu sunt mari la aceste rezoluţii.

Difuzorul nu va da pe nimeni pe spate şi nici nu va trezi vecinii însă este suficient pentru urmărirea clipurilor pe Youtube.  

Caracteristici software

Evolio Evotab HD rulează Android 4.1 Jelly Bean şi are acces la piaţa de aplicaţii Play Store. Tableta vine cu o serie de aplicaţii preinstalate, unele mai utile decât altele.

Tableta are aplicaţia Kingston Office,  APK Installer (prin care utilizatorii pot instala aplicaţii de pe computer sau alte surse), EvoBook (o aplicaţie pentru citit cărţi) şi o aplicaţie pentru presă. Sistemul de operare nu este modificat şi este bine optimizat.

evotab HD 2

 Plusuri:

-          Viteză bună

image

Foto

evotab HD 3

-          Sistemul de operare bine optimizat

-          Design atrăgător

-          Raport calitate-preţ foarte bun

Minusuri:

-          Autonomie scăzută

-          Unghiul de vizualizare mic

-          Opţiuni de conectivitate puţine


Am cumpăra-o?

Evotab HD este o tabletă compactă şi rapidă. Aş putea să o recomand unei persoane care nu a mai avut o tabletă până acum şi nu dispune de un buget foarte mare. Viteza este excepţională pentru un dispozitiv atât de ieftin şi raportul calitate-preţ este mare. 
 

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite