VIDEO Samsung Ativ S: primele impresii despre telefonul cu Windows Phone 8

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Samsung nu are doar vedetele Samsung Galaxy S4 sau Galaxy S3, ci mai activează şi pe piaţa Windows Phone 8. Se pare că în următoarele săptămâni va ajunge în România şi Samsung Ativ S, smartphone-ul cu sistemul de operare de la Microsoft. Noi l-am testat de curând.

Samsung Galaxy S4 o fi vedeta acestui an, dar şi Samsung Ativ S continuă să fie, în lipsa unui dispozitiv Samsung nou cu Windows Phone 8. Ce are acest smartphone? Cam acelaşi hardware intern ca cele de la Nokia sau HTC, adică un procesor dual-core Qualcomm, o memorie RAM de 1GB, 16 sau 32GB spaţiu de stocare, dar un ecran de 4,8 inci S-AMOLED cu rezoluţie 720p, adică cel mai mare ecran pe care Windows Phone 8 să fie.

Telefonul este un Samsung Galaxy S3 redesenat pentru a se potrivi pe filosofia de design a Windows Phone 8. Este tot un dispozitiv din plastic, dar pe spate imită metalul. Este mai greu decât un Samsung Galaxy S3, dar nu se simte deloc ca atare. Iar sistemul de operare beneficiază din plin de ecranul mai mare. Camera foto este de 8 megapixeli şi cu interfaţa de la Windows Phone 8.

Cum este Galaxy S3 cu "inimă" de Windows Phone 8

Telefonul este mare, faţă de alte modele cu sistemul de operare de la Microsoft şi pare prea uşor în mână. Sau poate asta e impresia pe care o ai la început. Ştiam că e din plastic, inclusiv capacul spate, dar mă aşteptam să fie mai greu, să-l simt altfel în mână. Nu e cazul, e un gadget din plastic, uşor şi care nu-ţi dă senzaţia de dispozitiv pe care ai da 400-500 de dolari.

Ecranul reacţionează foarte bine, aproape la fel de bine ca la Nokia Lumia 920 care are o rată de împrospătare de 60Hz. Este S-AMOLED, iar asta înseamnă că tot ce este colorat sau negru arată foarte bine, ecranul este foarte luminos. Îmi place şi camera foto, reacţionează foarte repede, dar îmi pare că are aceleaşi probleme ca Galaxy S3 pe care îl deţin, zgomot prea mare pe poze acolo unde nu are lumină prea multă şi o proastă gestionare a detaliilor.

Citeşte şi: REVIEW Nokia Lumia 920 - finlandezii învaţă să concureze cu Android şi iPhone

Merită sau nu în dauna unui Nokia sau unui HTC 8X? Depinde de gustul fiecărui utilizator. Cert este că Samsung nu s-a complicat prea mult cu design, a imitat metalul şi gata. HTC 8X are un design atrăgător, deşi e mult prea mare telefonul pentru un ecran de 4,3 inci. Iar Nokia Lumia 920 încă oferă cea mai bună cameră din piaţa Windows Phone 8. Samsung Ativ S este un dispozitiv interesant şi de dorit de către oricine a apreciat Samsung Galaxy S3, dar personal aş aştepta Nokia Lumia 925 - mai uşor decât actualul Nokia Lumia 920, cameră îmbunătăţită şi ecran S-AMOLED.

Vrem să discutăm cu voi, „Adevărul Tech“ este şi pe Facebook.

Mai jos sunt două videoclipuri de 6 secunde încărcate pe Vine - design şi interfaţa Samsung Ativ S.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite