REVIEW Acer Aspire V3 772G - un laptop pentru birou, editare foto-video şi gaming mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acer Aspire V3 772G FOTO Adevărul/Vlad Andriescu
Acer Aspire V3 772G FOTO Adevărul/Vlad Andriescu

Acer Aspire V3 772g este un laptop masiv, de 17,3 inci, destinat atât celor care vor gaming uşor, dar şi performanţe foarte bune la nivel grafic. Cu 16 GB RAM, placă video dedicată şi un procesor Intel Core i7 Haswell, Acer Aspire V3 surprinde prin preţul său decent.

Acer V3 772G este primul laptop de la Acer care a fost dotat cu un procesor Intel Haswell de ultimă generaţie. Laptopul are ca destinaţie principală gamerii, dar experienţa cu el a demonstrat că nu este tocmai un device care va fi apreciat de acei jucători înrăiţi. Mai degrabă, Acer V3 772G, cu ecranul său FULL HD şi preţul mai mult decât rezonabil, poate fi o alternativă pentru cei care se ocupă de editare foto-video şi vor o anumită portabilitate. Nu multă, deoarece laptopul e departe de a fi "suplu", dar una cât de cât eficientă.

<strong>Design şi carcasă</strong>

Acer V3 772G are o carcasă din plastic, dar modul în care este finisat dă impresia de materiale premium. Recomandarea noastră este să vă purtaţi cu mănuşi cu el, deoarece posibila sa scăpare sau neatenţia, la un laptop atât de mare, poate cauza probleme carcasei.

Laptopul pe care l-am avut noi în teste are un plastic crem, lucios, iar ecranul este mat. Ecranul este gros, cu o ramă considerabilă, clasică pentru device-urile Acer. Touchpad-ul este aliniat puţin la stânga, pentru a evita atingerile accidentale, în timp ce tastatura este amplasată la un nivel puţin inferior faţă de restul părţii frontale, pentru ca butoanele să fie la acelaşi nivel. Îndreptându-ne spre ecran, butonul de alimentare este amplasat clasic, în stânga, iar de-a lungul carcasei există boxele care asigură un sunet extrem de bun, ajutându-se de calitate şi mărime.

Vorbim de un laptop masiv, de 17,3 inci, pentru care veţi găsi cu greu modalităţi de transport, mai ales că grosimea nu este nici ea una foarte mică. Are o greutate de 3,2 kilograme şi 34,65 de milimetri în punctul cel mai gros.

Fanta de ventilaţie este amplastă în partea stângă. Laptopul are materiale mai ieftine, pentru a păstra preţul la o limită normală. Cei care au avut device-uri Acer nu vor fi surprinşi de design.

<strong>Conectivitate</strong>

Laptopul nu duce lipsă de porturi, iar acest lucru este cel mai îmbucurător pentru un device pe care eu l-aş vedea folosit chiar de designeri web, de cei care lucrează şi cu tablete grafice, în general dispozitive care au nevoie de o conectivitate USB. Laptopul are 4 porturi, două USB 3.0 şi două USB 2.0. De asemenea, există o mufă HDMI, una VGA şi clasicele ieşiri audio-microfon.

Gadgetul are Bluetooth 4.0. Per total, nu există lipsuri la această categorie.

<strong>Tastatură şi touchpad</strong>

O tastatură clasică pentru Acer. Butoanele sunt solide, iar prezenţa tastaturii numerice este încurajatoare. În schimb, m-a deranjat faptul că săgeţile sunt de dimensiuni reduse. Ca feeling, nu este unul deloc bun. În rest, mărimea este mulţumitoare, iar precizia este crescută. O tastatură care nu oboseşte şi care

Touchpad-ul nu este unul extraordinar. Este lucios, fără o suprafaţă poroasă, iar click-ul este greoi. Nu este cel mai prietenos touchpad pe care l-am întâlnit şi recomand folosirea unui mouse cu acest laptop, deoarece poate fi obositoare folosirea dotărilor strandard.

<strong>Caracteristici tehnice şi performanţe</strong>

Acer Aspire V3 772G vine cu un procesor Intel Core i7 - 4702MQ, la 2,2 Ghz pe patru nuclee şi posibilitatea de hyper threading. Placa video dedicată este NVIDIA GeForce GTX 760m. Memoria RAM DDR3 este de 16 GB, iar capacitatea de stocare este de 1 TB. La prima impresie, vorbim despre un laptop care se doreşte un înlolocuitor pentru desktop şi, dacă mă întrebaţi, chiar este. Este un laptopă cu un ecran destul de mare cât să nu aibă nevoie de un display suplimentar şi cu performanţe excelente.

M-a dezamăgit puţin absenţa unui SSD, care i-ar fi asigurat rapiditatea unor procese. Aş fi dat câţiva Giga din hard disk-ul de 1 TB pentru un SSD. De altfel, 1 TB mi se pare foarte mult, aproape prea mult.

Acesta nu va fi un review tehnic, aşa că pentru pasionaţii de cifre pure ale performanţelor tehnice, recomand review-ul Lab 501, care aduce cam toate cifrele de care aveţi nevoie pentru a vă face o impresie. Eu vă voi spune la ce l-am folosit şi unde mi-a plăcut.

acer aspire v7 772g

Am încercat 3-4 jocuri pe el şi editare foto-video. În privinţa ultimelor două laptopul s-a mişcat impecabil şi îl pot recomanda oricui are nevoie de un device capabil să ruleze mixuri în Adobe Premiere Pro, Photoshop, Illustrator, orice din suita Adobe şi nu numai. Nu a avut niciun moment probleme, ba chiar memoria internă de 16 GB mi s-a părut un pic exagerată şi nefolosită, oricât m-am chinuit să o pun la încercare.

La jocuri, limitările au apărut. Ecranul FULL HD la o rezoluţie de 1920x1080p afişează detalii statice bune, dar au existat momente de întârziere de apariţie a detaliilor. Am avut surpriza să întâmpin probleme pe un joc pe care l-am instalat doar din plăcere: Pro Evolution Soccer 2013. Detaliile s-au văzut bine, dar a avut momente când, după cum spun eu, "a agăţat", s-a blocat pentru scurte momente.

Pentru mine, experienţa de gaming nu a fost completă, dar mă aşteptam la aşa ceva. Din acest motiv nu îl recomand celor care vor jocuri grele, ci pentru cei care îl vor folosi ca înlocuior pentru desktop, staţie de editare foto-video şi pentru gaming ocazional, pe titluri nu foarte complicate.

Vă las la final din nou cu Lab 501, pentru detaliile şi testele tehnice complete.

<strong>Ecran</strong>

Ecranul de 17,3 inci are o rezoluţie FULL HD pe care am apreciat-o mult. Faptul că e mat e un lucru bun. Din partea mea, orice ecran lucios ar trebui interzis pentru că nu are niciun sens în viaţa normală, ci doar pentru a da bine la raft.

Per total, performanţele ecranului au fost bune, rezoluţia şi-a spus cuvântul, iar dimensiunea este un lucru avantajos pentru cei care îl vor folosi pe post de înlcouitor pentru desktop.

Un plus pentru caracteristicile generale ale laptopului.

<strong>Baterie</strong>

Nu mă aşteptam la lucruri spectaculoase aici. Într-adevăr, este un notebook, dar autonomia nu putea fi foarte mare. În gaming, autonomia nu a trecut de 200 de minute, iar în folosire obişnuită am ajuns la "performanţa" de trei ore jumătate, dar luminozitatea era maximă. Acumulatorul laptopului are 4.300 de miliamperi şi aş fi simţit nevoia de mai mult, pentru portabilitatea dispozitivului.

Acer Aspire V3 772G merita o baterie mai bună pentru performanţele pe care le aduce. Din păcate, este un minus evident pe care trebuie să-l acord. Dacă nu vă pasă foarte mult de o autonomie extinsă, atunci laptopul rămâne o opţiune.

acer aspire v7 772g

<strong>Preţ</strong>

Laptopul poate fi achiziţionat la preţuri cuprinse între 3.800 şi 3.900 de lei, ceea ce mi se pare mai mult decât decent, pentru versiunea cu 8 GB de RAM. Pentru versiunea cu 16 GB RAM preţul creşte la 4.300 de lei. La aceşti bani există compromisuri. Nu este un laptop de gaming pur, iar aici se vede diferenţa. Există limitări are plăcii grafice, iar atunci când am încercat să forţăm acest lucru în jocuri, s-a simţit.

În această categorie, cu această dimensiune a ecranului şi cu procesorul Intel Core i7, Acer V3 772g este cel mai ieftin gadget. Surprinzător, este şi cel mai uşor ca greutate, deşi vi se va părea masiv aşa cum este el.

<strong>Plusuri:</strong>

- ecranul Full HD
- tastatura de foarte bună calitate
- performanţele tehnice sunt mai mult decât suficiente ca "desktop replacement" sau editare foto-video
- conectivitate suficientă prin patru porturi USB
- preţul rezonabil pentru categoria în care este integrat laptopul
- difuzoarele sunt excelente

<strong>Minusuri:</strong>

- autonomia bateriei lasă de dorit
- nu este un laptop de gaming, ci un laptop business

<strong>L-am cumpăra?</strong>

Eu personal apreciez mai mult ultrabook-urile şi laptopurile mai uşoare, dar pentru cei care doresc un laptop de birou, pe care să-l poată folosi şi acasă, dar şi la muncă, Acer V3 772g este o alternativă bună. De asemenea, oferă şi performanţe foarte bune pentru gaming mediu. La 4.200 de lei, nu este un laptop pe care ar trebui să-l evitaţi.
 

Vă aşteptăm să discutăm pe pagina noastră de Facebook. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite