Popcorn Time a dispărut - aplicaţia care a speriat producătorii de la Hollywood a fost închisă după 10 zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 4 martie se lansa un site care dădea peste cap ierarhiile în lumea torrentelor, filmelor piratate şi a Hollywood-ului. Popcorn Time te lăsa să vezi filme în playerul dedicat, găsindu-le pe cele mai bune de pe site-urile de torrents. Astfel, nu mai era nevoie ca utilizatorii să descarce un fişier în calculator.

Aplicaţia pentru Windows, Mac şi Linux era legală, dar de cele mai multe ori conţinutul prezentat era ilegal. Ei doar facilitau accesul la fişiere piratate, aşa cum fac şi alţi furnizori. Decizia rămânea în mâna utilizatorilor, care aveau de ales între downloadul de torrent clasic sau PopCorn Time. Cât timp poate rezista un asemenea portal pe piaţă? 10 zile. Acesta e răspunsul. Ieri, Popcorn Time s-a închis, dar a fost un experiment interesant în lumea internetului.

TorrentFreak a descris Popcorn Time drept un Netflix al pirateriei. Dar aseară creatorii săi au decis să-l închidă, explicând acest lucru într-o postare pe Medium.

“Suntem nişte tocilari. Citim Techcrunch şi Hacker News. Am avut articole în Time, Fast Company, TechCrunch, Huffington Post, Torrent Freak. Am fost la televiziuni şi nu includem aici numeroasele cereri de interviu pe care le-am refuzat”, scriu creatorii.

“Cu toate astea, nu ne condamnau, ne lăudau. Am devenit outsider-ul care luptă pentru consumator”, menţionează creatorii Popcorn Time. Ei scriu clar că site-ul ca proiect era legal, pentru că au verificat de patru ori înainte de a-l lansa.

“A te pune în faţa unei industrii îmbătrânite are anumite costuri. Costuri pe care nimeni nu ar trebui să le plătească. Lucrul cel mai bun pe care l-am făcut e să arătăm că industria cinematografică are restricţii stupide. Utilizatorii noştri nu vin din SUA. Popcorn Time a fost instalat în fiecare ţară de pe Pământ. Chiar şi în cele două care nu au acces la internet”, menţionează cei de la Popcorn Time.

Pentru creatorii serviciului, nu pirateria e o problemă, ci serviciile oferite de industrie. “Am arătat că oamenii vor risca amenzi, procese sau orice altceva pentru a putea privi un film în şlapi. Doar pentru a primi experienţa pe care o merită.”, scriu creatorii pe Medium.
 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite