„Părintele Internetului“ despre Google Glass: „Oferă un număr infinit de oportunităţi de care să beneficiem“
0„Părintele Internetului“, pe numele său real Vint Cerf, a discutat recent despre noua lume creată de Internet şi a abordat şi subiectul Google Glass. Cerf consideră că un astfel de gadget, unul care nu-ţi întrerupe viaţa de zi cu zi, poate deveni mereu mai bun.
Google Glass este unul dintre cele mai aşteptate, urmărite şi criticate gadgeturi ale ultimilor ani. Vint Cerf, cel care a pus bazele protocoalelor folosite în prezent de Internet, de unde şi renumele de „părinte al Internetului“, a vorbit cu cei de la The Next Web despre Internetul din prezent şi despre Google Glass. Pe partea software, corespondentul Google Glass este Google Now, aplicaţia gigantului american cu care poţi „discuta“ şi care încearcă să prevadă ce informaţii ţi-ar fi utile.
După ce a ajutat la conturarea Internetului în anii '70 şi '80, Cerf este optimist cu privire la noile gadgeturi şi noutăţile oferite de tehnologie. „Cred că atunci când incluzi un computer în mediul tău, unde poate să vadă şi să audă, există o oportunitate mai mare de a stabili relaţii mai bune. Şi este o oportunitate foarte bună de a beneficia de progresul în domeniul inteligenţei artificiale sau, cel puţin, în domeniul progresului software“, a explicat Cerf.
„Părintele Internetului“ consideră că în viitor chiar şi oamenii cu deficienţe de vorbire, auz sau văz vor putea conversa cu alţii, chiar dacă aceşti alţii sunt din alte ţări. El a spus că discuţia dintre un utilizator de Google Glass german care nu vede şi un utilizator american care nu aude, dar înţelege limbajul semnelor, va fi una firească. Google Glass va interpreta semnele pentru american, traducând automat şi mesajul, iar germanul va auzi răspunsul direct prin Google Glass, în germană.
„Acum putem să facem toate astea, cu excepţia interpretării limbajului semnelor care este cam greu de făcut. Dar nu este exclus să fie realizabil cândva în viitor. [...] Acesta este unul dintre exemplele de cum îţi poate deveni Google Glass partener şi cum te poate ajuta să te adaptezi în acele situaţii în care nu te-ai descurca în mod obişnuit“, a continuat Cerf.
„Acum“ înainte de „sticlă“
Din Google Glass, pe parte de software, vine Google Now, o aplicaţie oferită în Android Jelly Bean şi în App Store pentru iPhone. Această aplicaţie îţi prezintă diverse informaţii relevante pentru tine, încercând să anticipeze de ce ai nevoie, bazându-te pe istoricul tău din căutări online, pe poziţia ta GPS şi pe informaţiile din calendarul tău.
„Spre exemplu, dacă Google Now ştie ce este în calendarul tău şi observă unde eşti şi cât este ora, ţi-ar putea spune: «Ar trebui să încerci această rută alternativă pentru a ajunge la destinaţie, deoarece e un blocaj rutier în zona aceasta»“, a declarat Vincent Cerf. De asemenea, Google Now ar putea fi dus puţin mai departe, să-ţi spună chiar când sunt reduceri la magazinele din jurul tău sau la restaurante.
Găsesc drept o unealtă foarte puternică gadgetul care ne ajută să folosim puterea de calcul în context cu ceea ce facem, unde suntem şi în ce situaţie ne regăsim. Cred că există un număr infinit de oportunităţi care ne aşteaptă să le găsim şi implementăm. Vincent Cerf
Vrem să discutăm cu voi, „Adevărul Tech“ este şi pe Facebook.
Află mai multe despre Google Glass: