Innovation Labs 2020: 28 de echipe din Bucureşti vor intra în programul de mentorat de 10 săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Innovation Labs 2020 Hackathon-ul din Bucuresti

În urma Hackathonului desfăşurat weekend-ul trecut în cadrul Bibliotecii Centrale a Universităţii Politehnice din Bucureşti, care a însemnat 30 de ore de muncă intensă pentru mai bine de 220 de participanţi, 28 echipe bazate pe inovaţii tehnice s-au calificat pentru programul de mentorat de 10 săptămâni.

Cele 28 echipe de start-up tehnic din Bucureşti se alătură celor 300 de startup-uri deja accelerate în programul Innovation Labs pe parcursul ultimilor 7 ani de activitate.

Hackathon-ul din Bucureşti reprezintă etapa de selecţie a acceleratorului Innovation Labs, care a ajuns la cea de-a opta ediţie. Pentru acesta s-au înscris 75 de echipe formate din peste 220 de tineri cu proiecte curajoase, ce îşi propun să aibă un impact pozitiv asupra mai multor sectoare de business prin soluţiile lor tehnologice. Start-up-urile prezente s-au aliniat cu una dintre cele şapte sectoare de afaceri ale programului: Agriculture, Cyber–Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities şi Smart Mobility.

Participanţii la Hackaton-ul Innovation Labs 2020 au acoperit trei categorii, în funcţie de experienţa membrilor: echipe formate exclusiv din studenţi, echipe spin-off din proiecte de cercetare din mediul universitar şi echipe formate din studenţi şi antreprenori cu experienţă.

Cele 75 de echipe înscrise, pasionate de tehnologie şi animate de o idee îndrăzneaţă, s-au prezentat în dimineaţa de sâmbătă, 29 februarie pentru prima etapă, de admitere în Hackathon: o prezentare fulger de 1 minut a ideii în faţa juriului şi publicului, urmată de votul publicului prezent la eveniment şi deliberarea juriului.

28 de echipe vor avansa la Demo Day

Innovation Labs 2020 Hackathon-ul din Bucuresti

Pe baza opţiunilor juriului şi publicului participant, echipele cu cel mai mare potenţial au intrat în etapa de dezvoltare şi mentorat rapid din cadrul Hackathonului. Pe parcursul zilei de sâmbătă şi a nopţii ce a urmat, cele 44 de echipe de tineri selectate au lucrat la perfecţionarea unui prototip cât mai convingător al ideii lor iniţiale, sub îndrumarea celor peste 120 de mentori şi membri ai Juriului din cadrul Hackathonului.

Duminică, 1 martie, echipele au expus o versiune îmbunătăţită a produsului şi a strategiei lor de business în faţa juriului şi publicului, printr-o prezentare ce a inclus o demonstraţie tehnică şi un elevator pitch de 2 minute.

Juriul, format din personalităţi din ecosistemul inovării digitale din România, a acceptat provocarea dificilă de a selecta cele mai performante şi promiţătoare 28 de echipe şi prototipuri, ce au intrat astfel în programul de dezvoltare şi mentorat de 10 săptămâni. Echipele calificate încep o experienţă intensă de interacţiuni săptămânale cu mentorii, utilizatorii şi potenţialii investitori, pătrunzând treptat în lumea inovării digitale şi a antreprenoriatului tehnic.  

Săptămâna aceasta, pe 7 şi 8 martie 2020, urmează alte patru Hackathoane, care vor avea loc simultan în Cluj-Napoca, Iaşi, Sibiu şi Timişoara. Înscrierea pentru acestea se poate face până pe 6 martie.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite