Microsoft lansează programul global de Antreprenoriat Social, care oferă până la 120.000 de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Programul global de Antreprenoriat Social Microsoft

Microsoft lansează un nou program global de Antreprenoriat Social, pentru a oferi startup-urilor acces la tehnologie, educaţie, clienţi şi granturi.

Întreprinderile sociale care vor face parte din programul global de Antreprenoriat Social vor beneficia de acces la tehnologii cloud gratuite oferite de Microsoft şi până la 120.000 de dolari în credite Azure, împreună cu asistenţă tehnică şi orientare din partea unor specialişti.

Această iniţiativă globală este creată pentru a ajuta startup-urile sociale să îşi construiască şi să-şi extindă afacerea. Programul este disponibil în 140 de ţări şi va căuta în mod activ să sprijine fondatorii subreprezentaţi prin perspective şi contexte diverse.

Criteriile calificării pentru program includ un sistem care măsoară impactul asupra unei provocări sociale sau ecologice importante, un produs sau serviciu stabilit care va beneficia de accesul la clienţii enterprise şi un angajament faţă de utilizarea etică şi responsabilă a inteligenţei artificiale.

Startup-urile din cadrul programului vor primi sprijinul unui manager specializat, pentru a învăţa cum să comercializeze şi să vândă soluţii, dar şi să obţină contacte din partea marilor organizaţii comerciale şi organizaţii neguvernamentale care sunt clienţi potenţiali. Start-up-urile a căror activitate se axează pe sustenabilitate, accesibilitate, abilităţi şi capacităţi de angajare vor fi şi ele eligibile pentru a accesa aceste granturi.

Pentru desfăşurarea acestui program, Microsoft lucrează cu organizaţii precum MIT Solve pentru a identifica şi recruta acei antreprenori sociali talentaţi, care urmăresc soluţii inovatoare bazate pe tehnologie, şi care pot avea un impact transformaţional. Solve, o iniţiativă a Institutului de Tehnologie din Massachusetts, cu misiunea de a rezolva provocările mondiale, este o piaţă pentru inovarea impactului social, cu reputaţie la nivel global care sprijină în prezent peste 130 de echipe de antreprenori sociali din 36 de ţări, dintre care mai mult de jumătate sunt conduse de femei. 

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri