Google Play Store: tot ce trebuie să ştii despre noul magazin cu aplicaţii pentru Android, ce e nou şi cum îl poţi instala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google Play Store are de ieri o nouă interfaţă. „Adevărul“ a testat-o deja şi numim câteva dintre punctele forte ale noului magazin cu aplicaţii pentru Android. Este mai bun, este mai rău?

Noul Google Play Store merge pe calea designului minimalist, „plat“ chiar cu puţine nuanţe de culoare. Anunţul oficial a fost făcut de Google ieri, după câteva imagini scăpate pe Internet cu noul magazin, iar astăzi „Adevărul“ prezintă vechiul şi noul magazin cu aplicaţii pentru smartphone-urile cu Android.

Ce este nou

La prima vedere e mult mai uşor să foloseşti Google Play Store acum. Până acum, Google a ales să folosească o dispunere asemănătoare unui colaj, cu spaţii diferite alocate aplicaţiilor, iar zilnic era scoasă în evidenţă câteva una, deasupra filei cu recomandările editorului. Acum, totul e mai curat, mai simplu, iar când intri în aplicaţie prima dată întâlneşti lista cu aplicaţiile de top care nu sunt însă şi gratuite.

În stânga vei regăsi lista categoriilor aplicaţiilor din Play Store pe vechile criterii, cum ar fi productivitate, cărţi sau multimedia. În partea de sus a acestei file a fost mutată celebra recomandare a editorului, adică unele dintre cele mai populare şi utile aplicaţii şi jocuri. Mai mereu vei găsi aici Flipboard, poate şi un titlu Angry Birds.

Lângă pagina cu recomandările vei găsi pagina cu jocuri. Intri într-un magazin secundar dedicat numai acestora, cu aceleaşi categorii ca până acum. Nimic nou în schimb, doar a fost şters acel ecran de primire alcătuit sub forma unui colaj.

Instalare rapidă

Dincolo de cele menţionate mai sus, am găsit şi un lucru foarte util în noul Google Play Store, şi anume posibilitatea de a instala o aplicaţie fără a mai intra în aceasta. Ai cele trei puncte verticale din dreapta titlului, click şi install. Primeşti apoi lista cu permisiunile pe care le cere aplicaţia, o accepţi şi eşti gata s-o instalezi. Mult mai eficient aşa, mai ales când nu doreşti să accesezi fiecare aplicaţie în parte, dar ştii exact pe care o vrei.

Pictogramele aplicaţiilor sunt mai mari, în zona de jos unde primeşti „ce au mai instalat alţi utilizatori“ şi „ce au mai vizualizat alţi utilizatori“, iar meniul de setări a primit o singură schimbare, modurile în care permiţi actualizarea automată au fost adunate într-un meniu propriu-zis.

Concluzia

Noul Google Play Store nu este nici bun, nici rău, ci mai nou. Mie îmi place, apreciez designul pe care Google a început să-l folosească de aproximativ doi ani - tendinţe minimaliste, plat, culori puţine, dar puternice. Play Store preia tendinţele şi devine mai eficient. 

Aceasta este caracterizarea potrivită: magazinul este mai eficient. Preferam ca recomandarea editorului să fie scoasă în evidenţă mai bine, pentru utilizatorii noi. Totuşi, este foarte bună instalarea rapidă, o recomand atunci când ştii exact ce vrei, dar nu doreşti să accesezi fiecare aplicaţie în parte. Per total, este o actualizare binevenită şi o aliniere a produsului la gama de servicii Google.

  • Mai trebuie menţionat că cei din România, şi alte câteva ţări, nu se vor bucura de toate funcţiile Google Play Store, deoarece nu pot fi cumpărate filme, nici cărţi sau muzică. În ţările în care se pot face aceste lucruri, ecranul principal al Play Store dedică un spaţiu generos acestor categorii.

Cum obţin Google Play Store acum? 

Actualizarea se va face în următoarele săptămâni, dar aplicaţia poate fi descărcată deja şi instalată manual pe telefon. Android Police oferă fişierul .apk, dar trebuie ţinut minte că în Setări trebuie bifată opţiune de a instala aplicaţii din surse necunoscute. Apoi, totul e în regulă şi poţi avea noul Play Store de la Google, tocmai ajuns la versiunea 4.0.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite