FOTO MWC 2014 - FingerQ este o carcasă care pune senzorul de amprentă pe orice telefon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre telefoanele de top de la MWC 2014 au fost şi numeroase gadgeturi mai mult sau mai puţin interesante. FingerQ este o creaţie din Hong Kong care adaugă un senzor de amprentă telefoanelor cu Android.

FingerQ a fost lansat pentru prima oară în Las Vegas, la CES 2014, unde a primit premiul pentru inovaţie. Ce avem aici? O carcasă pentru telefoane, în cazul nostru am testat pe o carcasă de Samsung Galaxy S3, care are un senzor de amprentă. Acesta se conectează la o aplicaţie instalată şi poate să asigure un nou strat de securitate telefonului.

Cu ajutorul FingerQ putem bloca orice aplicaţie dorim din interiorul telefonului. Vrei ca mesajele tale să fie accesate doar de către tine sau de alte câteva persoane? Adaugă o amprentă. Vrei ca reţelele sociale să nu poată fi accesibile decât prin amprentă? Pui FingerQ.

Acesta se conectează la telefon cu ajutorul mufei micro USB şi poate face acest lucru. Ni s-a părut o idee interesantă, dar carcasele nu sunt cele mai frumoase. Asigură şi o rezistenţă sporită telefonului, deoarece sunt fabricate dintr-un plastic cauciucat, dar sunt foarte mari şi fac telefonul mai urât.

FingerQ are mai multe aplicaţii interesante pentru utilizatori. QChat e un serviciu de mesagerie care poate fi accesat doar cu ajutorul amprentei şi oferă o criptare suplimentară.

Dacă pierzi telefonul cu tot cu carcasă sau pierzi carcasa, tot ce era ascuns în spatele amprentei se pierde. La MWC 2014 am testat acest gadget şi ni s-a părut că funcţionează surprinzător de bine şi de rapid, deşi apelează la trucuri vizuale pentru a-ţi atrage atenţia (în momentul când te scanezi pe ecran apare o amprentă şi un sunet sci-fi).

Pe lângă carcasă, după cum puteţi vedea şi în galeria foto, FingerQ are şi anumite gadgeturi ce se pot conecta la tablete şi telefoane şi asigură criptarea. Acestea pot fi conectate, de asemenea, şi la laptopuri. Momentan carcasele nu se pot cumpăra, dar vor fi disponibile pe magazinul online FingerQ începând din martie 2014. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite