Articol publicitar

Dezvoltarea 5G în România

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până în 2035, 5G va permite conexiunilor inteligente la Internet să genereze o producţie economică de aproximativ 3,6 trilioane de dolari şi 22,3 milioane de locuri de muncă, ceea ce va conduce la o valoare investiţională de 13,2 trilioane de dolari în diverse industrii. Producţia va reprezenta mai mult de o treime din total, în timp ce serviciile publice şi construcţiile vor reprezenta o altă treime.

Mai exact, în România, tehnologia 5G va genera o producţie economică de 4,7 mld. euro, va crea 250.000 de noi locuri de muncă şi va stimula investiţii ale industriei smart în valoare de 3,6 mld. de euro. Valorificarea noilor oportunităţi de dezvoltare a comunicaţiilor mobile 5G, accelerarea dezvoltării de noi tehnologii şi industrii, precum şi dezvoltarea de upgrade-uri digitale, bazate pe reţea în domeniile tradiţionale va deveni o alegere strategică-cheie pentru România, cu scopul de a extinde spaţiul de dezvoltare economică, de a cultiva şi păstra talente pe piaţa muncii, ceea ce o va ajuta să construiască noi avantaje competitive în viitor şi să depăşească concurenţii din domeniul telecomunicaţiilor din UE.

În Raportul Global al Concurenţei pe 2019, România ocupă locul 51. Industria TIC ocupă locul 32 în ceea ce priveşte competitivitatea. Creşterea constantă a proporţiei utilizatorilor de bandă largă mobilă este cheia îmbunătăţirii competitivităţii TIC. Confruntându-se cu creşterea explozivă a traficului de date mobile, conexiunile masive ale dispozitivelor IoT şi cerinţele extinse ale aplicaţiilor din industria verticală după 2020, tehnologiile de comunicaţii mobile 5G vor îmbunătăţi semnificativ experienţa utilizatorilor, densitatea conexiunilor, densitatea traficului şi eficienţa energetică.

Modernizarea tehnologiilor 5G va avea un impact profund asupra creşterii economice şi competitivităţii internaţionale a României. Pe de o parte, industrializarea la scară largă şi aplicarea tehnologiilor 5G orientate spre piaţă trebuie să fie precedate de investiţii timpurii în echipamentele de reţea ale operatorilor. Investiţiile operatorilor în reţele 5G şi în instalaţiile auxiliare aferente vor creşte în mod direct cererea de echipamente de reţea şi vor stimula indirect dezvoltarea industriilor conexe, cum ar fi componentele şi materiile prime. Pe de altă parte, investiţiile formează capital nou sub diferite forme, cum ar fi tehnologia, produsele şi forţa de muncă, promovează progresul tehnologic şi îmbunătăţirea productivităţii şi sporesc forţa motrică pentru dezvoltarea economică şi socială pe termen lung.

Latenţa scăzută, rata ridicată şi caracteristicile low cost ale 5G vor atrage, de asemenea, mai multe investiţii legate de tehnologia 5G din diverse industrii, vor creşte proporţia investiţiilor de capital TIC şi vor îmbunătăţi digitalizarea diferitelor industrii. Acest lucru va contribui, de asemenea, la atragerea mai multor talente tehnice pentru a investi în transformarea economică, va promova optimizarea structurii industriei şi va îmbunătăţi competitivitatea de ansamblu a României, care va profita de dezvoltarea 5G pentru a depăşi concurenţii.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite