De ce nu sunt ruşii interesaţi de iPhone

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce în oraşe precum New York, Berlin Beijing sau Londra oamenii aşteaptă la cozi imense pentru a putea cumpăra noul iPhone, în Rusia nu a fost anunţată nicio dată oficială de lansare pentru cel mai recent smartphone de la Apple.

Alexey Koryna, ofiţerul financiar al celui mai mare provider de servicii mobile, MTS, a declarat pentru „CNBC News, că firma se concentrează pe smartphone-uri mai accesibile ca preţ, dat fiind că cererea pentru iPhone-uri este scăzută.

„Ele (telefoanele) nu sunt subvenţionate în Rusia”, a declarat Alexey. „Trebuie să plăteşti preţul întreg, de aceea cererea este mică pentru telefoane inteligente scumpe şi de aceea ne-am îndreptat atenţia spre telefoanele mai ieftine”, a continuat el.

În Rusia găseşti de vânzare un iPhone cu peste 1000 de dolari. „Telefoanele de ultimă generaţie de la Apple sau Samsung sunt importante, desigur, dar nu în număr mare, pentru că nu sunt subvenţionate”, insistă Alexey.

Pete Cunningham, analist de telefoane mobile la Canalys, a afirmat pentru televiziunea „CNBC” că preţul este, cu siguranţă, un factor de luat în considerare în Rusia, consumatorii preferând smartphone-urile mai ieftine cu sistem de operare Android. În plus, el nu consideră că piaţa Apple este în cădere în Rusia şi speră să aibă o vânzare bună pe canalele neoficiale comerciale, cunoscute drept „piaţa gri”.

Potrivit publicaţiei „Wall Street”, Rusia se află pe locul opt în clasamentul ţărilor în care un iPhone costă cel mai mult.

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite