De ce majoritatea oamenilor refolosesc parolele și se expun riscurilor de hacking?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea oamenilor încă își refolosesc parolele, în ciuda numărului în creștere de atacuri cibernetice. 

Autentificare în mai multe conturi cu aceeași parolă. FOTO shutterstock
Autentificare în mai multe conturi cu aceeași parolă. FOTO shutterstock

Conform publicației de știri privind tehnologia și securitatea informațiilor Tech Radar:  ”Peste 60% dintre participanții la sondaj au declarat că reutilizează în mod curent aceleași parole pentru mai multe conturi. Majoritatea aleg această variantă pentru că nu sunt dispuși să rețină mai multe parole diferite (40%), iar alții au motivat că nu s-au simțit ca și cum ar fi în pericol de a fi piratați (27%).

Doar 33% dintre respondenți au spus că nu au refolosit parolele. În ciuda ușurinței de utilizare a unui generator automat de parole, foarte accesibil în lumea online de astăzi, 65% dintre cei chestionați au răspuns că au optat totuși să-și creeze singuri frazele de acces.

Această reținere în folosirea parolelor generate automat de către aplicații specializate are ca principale motive următoarele: oamenii nu știu de existența acestora, nu au încredere în aceste sisteme sau sunt îngrijorați că, dacă nu își pot accesa parolele salvate, atunci vor fi blocați din conturile lor, deoarece aceste fraze de acces automate sunt prea complexe pentru a fi memorate.”

Ce spune specialistul Jake Moore, Global Cyber Security Advisor al ESET despre această alegere:  ”Întrucât majoritatea oamenilor au sute de conturi pentru care trebuie să-și amintească datele de conectare, este de înțeles predilecția de a folosi una sau două parole memorabile care adesea înseamnă ceva pentru ei.

Problema este că acele parole, care au fost folosite de multe ori înainte și de mulți ani, acum nu mai sunt suficient de puternice pentru a rezista atacurilor cibernetice de bază. Hackerii au instrumente simple la dispoziție pentru a viza pe oricine și, prin urmare, oamenii trebuie să le îngreuneze cât mai mult accesul în aceste conturi.  

Deși un manager de parole este privit adesea cu neîncredere de către utilizatori, acesta este de fapt cel mai robust și mai sigur mod de stocare a parolelor datorită securității integrate dar și pentru faptul că elimină necesitatea de a vă aminti toate parolele lungi și unice folosite vreodată.  Dacă adăugați și autentificarea cu doi factori pentru fiecare cont pe care îl dețineți, vă creșteți șansele de a-i ține pe hackeri la distanță. Nu numai că veți dispune de o securitate sporită, dar odată ce această funcție este configurată, este extrem de simplu de utilizat.”

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite