Cum să remediezi cele mai comune probleme ale hard disk-ului
0Deşi unii dintre noi au reuşit să facă tranziţia la SSD-uri, vor mai trece mulţi ani până veţi auzi ultima oară întrebarea ,,Hardul merge greu, ce ar trebui să fac?”.
Ideea de hard, HDD sau hard disk, chiar şi după foarte mulţi ani, implică multe necunoscute pentru posesorii de PC-uri. Partea cea mai greu de înţeles este predispoziţia acestora de a se defecta după o anumită perioadă de timp predeterminată. Nu o dată am auzit poveşti cum că un hard disk care avea garanţie trei ani s-a defectat după trei ani şi două săptămâni.
Aceste situaţii grave pot fi influenţate destul de mult de modul în care vă folosiţi computerul, dar, de cele mai multe ori, prin prisma faptului că un HDD este construit în jurul unor componente mecanice foarte sensibile, un dezastru este doar o chestiune de timp. Aceasta este partea proastă. Partea bună este că aveţi mai multe metode prin care puteţi preveni din timp un astfel de scenariu şi, cu un pic de răbdare, s-ar putea să aflaţi că nici măcar nu era o problemă hardware cu hardul vostru.
Deşi există în permanenţă posibilitatea ca ceva rău să se fi întâmplat cu hard disk-ul vostru, eu zic să fim optimişti şi să sperăm că de fapt este doar o problemă software care ţine de distribuţia datelor pe HDD. Pentru a vă lămuri, puteţi scana hardul cu câteva unelte incluse în sistemul de operare.
În cazul în care aveţi un PC cu Windows 7 sau Windows 8, mergeţi în My Computer, faceţi click dreapta pe partiţia aferentă hardului cu probleme şi accesaţi meniul Properties. De pe pagina Tools, faceţi click pe Check Now şi asiguraţi-vă că este bifată opţiunea...