Codul PIN ar putea fi mai sigur pentru banii tăi decât scannerul de amprentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un bancomat cu scanner de amprentă.
Un bancomat cu scanner de amprentă.

Ai scanner de amprentă pe telefon, laptop şi alte câteva dispozitive, dar pe bancomat ar putea crea mai multe probleme decât rezolvă.

Experţi Kaspersky Lab au investigat modul în care infractorii cibernetici ar putea exploata noile tehnici de autentificare pe care băncile le au în vedere. Odată cu implementarea cardurilor de plată pe bază de cip şi PIN, mai dificil, dar nu imposibil de clonat, au apărut dispozitive „skimmer”. Totuşi, conform cercetării companiei, există cel puţin 12 furnizori care vând dispozitive skimmer amprentele utilizatorilor.

Mai mult, cel puţin trei furnizori de pe piaţa neagră dezvoltă deja dispozitive care pot extrage ilegal informaţii din sistemele de recunoaştere, care scanează irisul şi venele din palmă.

Primul val de dispozitive pentru date biometrice a fost observat în „perioada de teste” din septembrie 2015. Datele adunate au dezvăluit că, în timpul testărilor iniţiale, dezvoltatorii au descoperit o serie de bug-uri. Principala problemă cu care s-au confruntat a fost folosirea modulelor GSM pentru transferul de date biometrice, modulele nefiind suficient de rapide pentru a transfera volumul mare de date obţinut.

Drept rezultat, noile versiuni de skimmere vor utiliza alte tehnologii pentru transferul de date, mai rapide.

„Principala problemă a biometriei e că nu poţi schimba amprenta digitală sau imaginea irisului, spre deosebire de parole sau de coduri PIN, care pot fi modificate cu uşurinţă, dacă sunt afectate. Aşadar, dacă îţi sunt compromise informaţiile o dată, nu va fi sigur să foloseşti în continuare aceeaşi metodă de autentificare. Iată de ce este atât de importantă păstrarea şi transmiterea în siguranţă a acestor date. Datele biometrice sunt, de asemenea, înregistrate în paşapoartele moderne şi în vize. Astfel, atunci când un infractor fură un paşaport electronic, nu intră doar în posesia documentului, ci obţine şi datele biometrice ale posesorului şi îi fură, practic, identitatea“, a declarat Olga Kochetova, expert în securitate la Kaspersky Lab.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite