Cenzura pe internet ajunge şi pe unul dintre cele mai mari site-uri din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Celebrităţile sunt cele mai frecvente ţinte ale comentariilor abuzive de pe Twitter
Celebrităţile sunt cele mai frecvente ţinte ale comentariilor abuzive de pe Twitter

Un instrument numit ”filtrare de calitate”, valabil pentru anumiţi utilizatori ai aplicaţiei Twitter de pe iOS, încearcă să filtreze postările considerate ofensive sau abuzive.

Bloggerul şi CEO-ul ThinkUp, Anil Dash, a dezvăluit, într-o postare pe Twitter, că noul instrument de filtrare intenţionează să ”înlăture de pe cronologia de notificări a utilizatorului toate postările care sunt considerate ofensive, abuzive, sau care conţin ameninţări, conţinut copiat sau sunt trimise de pe conturi suspicioase”.

image

Instrumentul apare ca o opţiune în meniul de notificări al aplicaţiei de pe iOS, pe care o poţi activa sau dezactiva, în funcţie de preferinţe.

Twitter face opţiunea de filtrare disponibilă numai pentru anumiţi utilizatori

Unul dintre purtătorii de cuvânt ai Twitter a confirmat că opţiunea ”filtrare de calitate” este acum disponibilă pentru blogul Ars Technica, explicând faptul că acest instrument va fi, iniţial, disponibil numai pentru anumiţi utilizatori verificaţi.

Twitter verifică anumite conturi ale utilizatorilor pentru a le confirma autenticitatea, astfel, fiind privilegiate celebrităţile, organizaţiile şi alte entităţi publice.

”Filtrarea de calitate” - menită să rezolve problemele legate de aşa-numiţii ”trolli” ai internetului

Şeful Twitter, Dick Costollo, a declarat, într-o postare pe Twitter, că, din cauza faptului că nu s-au ocupat de problemele de intimidare cibernetică, pierd foarte mulţi utilizatori.

Scăderea numărului de utilizatori reprezintă un subiect îngrijorător pentru site-ul Twitter, întrucât compania a declarat că a înregistrat numai 288 de milioane de utilizatori la sfârşitul anului trecut, cu doar 4 milioane mai mult decât în perioada precedentă.

Celebrităţile, cele mai frecvente ţinte ale comentariilor abuzive de pe Twitter

Deşi orice utilizator obişnuit poate fi victima postărilor răutăcioase, celebrităţile şi alte persoane publice sunt, cel mai des, ”atacate” prin comentarii pe internet.

Săptămâna trecută, acrtiţa Ashley Judd şi-a exprimat indignarea faţă de comentariile ofensive împotriva ei şi a spus, chiar, că va înainta plângeri impotriva ”trollilor” de pe Twitter.

Un alt asemenea exemplu îl reprezintă cazul scriitoarei şi interpretei Lindy West, a cărei poveşti despre problemele pe care le-a întâmpinat pe Twitter a fost publicată de ziarul The Guardian.

Un pas în direcţia corectă

Noul instrument de filtrare a postărilor abuzive este o iniţiativă bine primită a companiei Twitter, însă rămâne de văzut dacă acesta va fi disponibil doar pentru conturile verificate, sau pentru toţi utilizatorii Twitter.
 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite