Bitcoin are probleme în Norvegia: autorităţile nu recunosc moneda digitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bitcoin are vârfuri mari sau scăderi majore, dar cu siguranţă începe să intereseze tot mai multe ţări. Tot mai multe, cu excepţia Norvegiei care a spus că banii aceştia nu sunt bani reali.

Senatul din Statele Unite a spus că ia în calcul riscurile şi beneficiile folosirii bitcoinilor, China a interzis moneda pe motiv că este folosită la sponsorizarea operaţiunilor teroriste, iar Norvegia, cea mai bogată ţară din Peninsula Scandinavă, nu vrea să recunoască Bitcoin drept o monedă reală, scrie The Verge. Hans Christian Holter, omul responsabil de impozitele din Norvegia, a spus că definiţia clasică pentru monede nu poate fi aplicată pe Bitcoin. 

În schimb, guvernul din Norvegia a decis că Bitcoin este un bun care poate fi doar impozitat. Profiturile obţinute din Bitcoin cad sub incidenţa legii impozitării produselor de lux, iar în Norvegia cel mai cunoscut caz este al lui Kristoffer Koch, omul care a investit 27 de dolari în bitcoini, la începutul monedei, iar în octombrie avea o avere de aproape 900 de mii de dolari datorită creşterii monedei. Însă Holte ia în calcul discuţii cu alte naţiuni pentru a stabili cadrul în care Bitcoin poate fi folosită.

Pe de altă parte, tot în Europa, Franţa a acceptat drept valide tranzacţiile făcute prin Bitcoin-Central, o bancă prin care clienţii pot face transfer bancar de euro şi bitcoini. Banca Franţei a emis însă un avertisment cu privire la riscurile pe care le presupune această monedă digitală, iar Autoritatea Bancară Europeană a avertizat, săptămâna trecută, cu privire la pericolele la care se expun oamenii care tranzacţionează bitcoini. 

Paul Ehling, profesor de economie în Norvegia, a spus că definiţia actuală a unei monede s-ar putea să se schimbe cât de curând. „Dacă este acceptată de un număr suficient de mare de oameni, atunci e suficient. [Despre precauţiile Norvegiei] Dar daca este o criză financiară ori cade curentul, atunci ai nevoie de nişte bancnote în portofelul tău, iar asta se aplică şi Bitcoinului“, a afirmat acesta. El a mai spus că Bitcoin poate rivaliza cu marile monede, dacă este tot mai folosit, dar nu e cazul acum.

Află mai multe despre Bitcoin:

Autoritatea Bancară Europeană avertizează asupra pericolelor bitcoin

Şeful PayPal: Bitcoinul e extraordinar în ţările cu inflaţie mare. NFC-ul e nefolositor

Bitcoin este interzis în China, dar din SUA sunt alimentate speranţele: în viitor, poate deveni un mijloc esenţial de plată

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite