BBC renunţă la 3D, dar creatorul „Titanic“ şi „Avatar“ acuză Hollywood că nu se dedică suficient acestei tehnologii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
James Cameron încă mai crede în succesul tehnologiei 3D, dar vrea de la Hollywood implicare mai mare.
James Cameron încă mai crede în succesul tehnologiei 3D, dar vrea de la Hollywood implicare mai mare.

BBC a anunţat de curând că va renunţa la programele 3D pe măsură ce companiile au început să încetinească pasul pe această piaţă. Viitorul sunt televizoarele cu rezoluţii foarte mari, cele 4K, dar James Cameron consideră că 3D-ul mai are viaţă. Mai are sau aşa vrea să creadă.

James Cameron a experimentat cu tehnologia 3D când realiza filmul Avatar şi atunci a declarat că aceasta este o extensie firească adusă muncii sale în film. Între timp, i-a apărut filmul Titanic în 3D şi în ciuda tendinţei actuale de a se renunţa la 3D, Cameron crede că oamenii ar trebui să filmeze tot mai des astfel, ba chiar Hollywood să susţină procesul, notează The Verge.

Regizorul filmului „Avatar“ a mai spus că industria 3D poate să aducă foarte mulţi bani în buzunarele producătorilor de la Hollywood, dar aceştia nu trebuie să renunţe la ideea de a filma în 3D, preferând mai uşorul proces de a adăuga efectele în post-producţie. Mai mult, Cameron a spus că nu toate s-ar preta filmării în 3D, dacă regizorul sau producătorii nu vor sau dacă e mai comod altfel.

„Dacă ai de gând să cheltuieşti 150 de milioane de dolari pe efecte speciale, filmul oricum va fi spectaculos şi perfect“, a afirmat acesta cu referire la Iron Man 3 şi Man of Steel, filme populare în 2013. Într-adevă, mare parte din acţiunea acestor filme este gândită în faţa unui monitor de calculator, deşi ambele sunt redate şi în 3D în cinematografe.

Interviul pe parcursul căruia şi-a exprimat James Cameron opinia cu privire la 3D

Mediafax informa ieri că BBC a decis să renunţe la programele 3D. „Nu am văzut niciodată un interes foarte mare pentru producţiile de televiziune în format 3D în Marea Britanie“, a declarat Kim Shillinglaw, cel care coordona aceste producţii. BBC a început experimentele în 3D în 2011, difuzând câteva show-uri şi evenimente în acest format.

Decizia întreruperii pe o perioadă nedeterminată a producţiilor 3D ale BBC a fost luată din cauza audienţelor mici înregistrate de acestea. Astfel, doar jumătate dintre cele 1,5 milioane de locuinţe din Marea Britanie care au posibilitatea de a recepţiona programe 3D au urmărit vara trecută ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.

De asemenea, discursul de Crăciun al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii şi drama pentru copii „Mr Stink“ au înregistrat audienţe şi mai mici, fiind urmărite de doar 5% din potenţialii telespectatori care s-au uitat la televizor în acea perioadă.

Hai să discutăm pe pagina de Facebook a „Tech Adevărul“

Află mai multe despre tehnologia 4K:

FOTO Asus şi Sharp aduc rezoluţia de ultimă generaţie în monitoare

FOTO Sony poate stabili un record: noile informaţii despre Xperia Honami arată că acesta ar putea înregistra video 4K

FOTO VIDEO Sony aduce în România primul televizor cu rezoluţie 4K. Este un ecran de cinema pentru sufrageria ta

CES 2013: Panasonic a aşezat pe peretele târgului un „tablou“ de 20 inci. Japonezii au creat tableta cu rezoluţie Ultra HD

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite